ITF/Tennis Europe Development Championships MTA'da Başladı

Junior Tour takviminin en önemli parçası olarak köklü bir geçmişe sahip olan ITF/Tennis Europe Development Championships'in açılış seremonisi bugün gerçekleşti.

İlk kez 1996'da düzenlenen ve gelişmekte olan tenis ülkelerinin önde gelen tenis oyuncularına diğer ülkeler ile benzer standartlarda yarışma ve gelişme imkanı sunmak üzerine tasarlanan 14 Yaş Development Championships ve 12 Yaş Eğitim Kampı Antalya’da bulunan Megasaray Tenis Akademisi kortlarında 24 Şubat-6 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Bugün gerçekleşen açılış seremonisine Tennis Europe Onursal Başkanı ve Federasyonumuzun Başkan Vekili Ayda Uluç, Tennis Europe Genel Sekreteri Thomas Hammerl, Tennis Europe Development Officer Vito Cabrel ile birlikte 11 ülkeden yarışacak sporcular ve takım kaptanları katıldı.  

14 Yaş Development Championships’te Türkiye ile birlikte Ermenistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Kuzey Makedonya, Moldova ve Karadağ olmak üzere toplamda 11 ülke mücadele edecek. Aralarında Victoria Azarenka, Simona Halep, Jelena Ostapenko, Grigor Dimitrov ve Marcos Baghdatis'in de bulunduğu profesyonel oyuncular, geçmişte bu organizasyonda mücadele etmişlerdi.

Daha fazla bilgi için: https://www.tenniseurope.org/news/142615/Players-and-Coaches-in-Antalya-for-Development-events

IMG-20220225-WA0010.jpgIMG-20220225-WA0011.jpg