Hakem Gelişim Semineri Ankara’da Başladı

15-16 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Hakem Gelişim Semineri bugün Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Tenis Federasyonu Performans Kurulu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Okumuş, Türkiye Tenis Federasyonu Eğitim Kurulu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehdi Kasapoğlu, TTF Merkez Hakem Kurulu ve 117 hakemin katılımıyla başladı. Seminerin açılış konuşmasını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş yaptı.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş: “Sizlerden en çok da kuralları doğru anlatabilmenizi bekliyoruz”

Türkiye Tenis Federasyonu’nun hedefleri olan, başarılara inanmış paydaşlarının her zaman yanında olmayı ilke edindiğini söyleyen Durmuş, “Sizler sayesinde yıllardır tenisin algısı gelişiyor ve birçok proje üretebiliyoruz. Sporcuların en iyi yerlere gelmesinde birçok etken var hakemlik de bunların başında geliyor. Siz kuralları çok iyi bilmenizi sağlayan eğitimleri alarak korta çıkıyorsunuz. Bunu ülkemizi en iyi şekilde uluslararası turnuvalarda da göstererek kanıtlıyorsunuz. Her zaman daha da büyük başarılar elde etmek sizlerin ve bizlerin hedefi olmalı. Artık daha büyük uluslararası organizasyonlarda 'Türk hakemlerimiz kulede' diye bahsedilsin isteriz, adım adım oraya gidiyoruz. İnşallah da bunu başaracağız” dedi. Hakemlerin de yararlanması adına kural kitapçıklarının düzenli olarak Federasyon tarafından Türkçe’ye çevrildiğini aktaran Durmuş, “Kuralları yalnızca bilmek değil en iyi, en uygun ve en doğru haliyle çocuklara anlatabilmek de önemli, sizlerden aslında en çok da bunu bekliyoruz. Sizler hedeflerimize ulaşmamızda en önemli paydaşlarımızsınız. Kulüplere, oyunculara, antrenörlere doğru dokunduğunuzda güzel sonuçlar mutlaka gelecektir. Bu değerli seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve Merkez Hakem Kurulumuza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Seminerin açılışında Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş verdiği emekler için teşekkür ederek TTF Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Erkan Çağlayan’a plaket takdim etti. TTF Performans Kurulu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Okumuş ise ilk uluslararası tenis hakemlerinden Aykut Duatepe’ye plaket takdim etti.  

DSC_6176-min.JPGDSC_6184-min.JPGDSC_6218-min.JPGDSC_6205-min.JPG