TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Milli Tenisçilerimiz İpek Öz ve Ergi Kırkın Brand & Sport Summit 2021’e Katıldı

Spor sektörünün görünürlüğünü artırmak amacıyla markalar ve spor dünyasını buluşturan Brand & Sport Summit’in beşincisi bu sene Maslak ESA Arena’da gerçekleşti.

Organizasyonun ikinci gününde, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli tenisçilerimiz İpek Öz ve Ergi Kırkın “TEB’le Tenis Oturumu”na konuşmacı olarak katıldı ve oturumun moderatörlüğünü Sports Tv Dijital Yayınlar Yönetmeni Murat Ağca yaptı.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş:  "Anadolu'da tenisin çok ilerlediğini gözlemleyebiliyoruz" 

Branşların markalarla bütünleşmesi ve sporcuyu kortta daha güçlü hale getirebilmek adına arkada çok büyük bir hareketlilik olduğunu söyleyen Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş, "Federasyonumuzun 2011 yılından bu yana Türk Ekonomi Bankası ile birlikte sponsorluğu devam ediyor. O gün o markayla biz sokaklara indik sokak tenisi oynattık. TEB'in yöneticileri bir Federasyon Başkanı gibi branşı anlatabilir durumda" dedi. Sporcuların yeni hikayeler yazmak için çalıştığını söyleyen Durmuş, "Biz o hikayeye inanıyoruz. 81 ilde tenisin oynanabiliyor olduğunu söylüyoruz, bunun için her bölgede tenis oynatmaya başlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın "Sporu Tabana Yayma" projesi doğrultusunda biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya Gençler Şampiyonası olan Jr Davis Cup Jr Billie Jean King Cup Finallerini bu sene Antalya'da düzenledik. 21 ülkeden 32 takım, dünyanın en iyi genç sporcuları geldiler. İlk kez katılmalarına rağmen milli takımımız da 11. oldu. Biz organizasyonları artık Türkiye olarak çok iyi yapıyoruz. Teniste de tenis ülkesi olduğumuzu tüm dünya kabul ediyor. Hem ülkemizin tanıtımı hem de sporcularımızın gelişimi için bu organizasyonları çok önemsiyoruz" diye konuştu. TTF'nin 81 ilde faaliyetleri olan bir Federasyona dönüşüldüğünü söyleyen Durmuş, "Artık 81 ilde turnuva düzenleniyoruz. Tenisin zengin sporu olduğu algısını kırdığımıza inanıyoruz. Anadolu'da tenisin çok ilerlediğini gözlemleyebiliyoruz. İlçelerden dahi "kortlar yaptık turnuva verir misiniz?" şeklinde teklifler alıyoruz. Hedefimiz daha birçok sporcumuzun Grand Slamlerde yer alması, tenisin  tabana yayılması faaliyetlerini hız kesmeden sürdürmek. Hangi alanda olursa olsun velilerimize sesleniyorum ki kişisel gelişime katkısı çok büyük olan tenise çocuklarını başlatsınlar" ifadelerini kullandı.

Milli Tenisçi İpek Öz: Bu yılki hedefim bir Grand Slam elemesine katılmak"

Bir senede 524 numaradan 288 numaraya kadar ilerleyen İpek Öz, "Profesyonel bir ekibim var ve herkes beni çok destekliyor bu beni ileri taşıyor. Bu sene dört finalim var ve bu finallerin her biri bana çok şey öğretti. İki seçenek var. Ya ABD'ye gidip okuyacaksınız ve sonra profesyonel olacaksınız. Ya da profesyonel olarak hayata devam edeceksiniz. Ben ABD'ye gitmeyi tercih etmedim. Bu yılki hedefim bir Grand Slam elemesine katılmak. 2024'te de umuyorum ki Paris Olimpiyatları" diye konuştu.

Milli Tenisçi Ergi Kırkın: "Bizim ülkede zirveye çıkacak potansiyel var"

2021'de 539 numaradan 301 numaraya yükselen Ergi Kırkın, "Bu bir ekip işi her şeyi beraber başarıyoruz. Bu sene diyetisyenle çalışmaya başladım. Biz korta tek kişi girsek bile arkada çok büyük bir ekip var. Bizim ülkede de bu işi yapıp zirveye çıkabilecek potansiyelin olduğunu düşünüyorum. Kendi ülkemde olmak istedim ve bundan da şaşmayacağım. Yılın ilk haftası İtalya'da başlayacağım, benim de en büyük hedefim Grand Slam elemelerine gidebilmek. Oraya İpekle birlikte gideceğiz" dedi.

69f060b3-13e5-49b0-825d-b872f2dfa641.jpg

21f81206-1c70-4025-8720-db0dca0c365f.jpg

15a127b0-bca3-40b3-a6f8-de96f21f75ac.jpg