Jr Billie Jean King Cup ve Jr Davis Cup Finalleri’nin İlk Günü Tamamlandı

Antalya Megasaray Tenis Akademisi’nde gerçekleşen Dünya Gençler Şampiyonası Jr Billie Jean King Cup Jr Davis Cup Finalleri’nin ilk gününde Kız Milli Takımımız Macaristan ile Jr Davis Cup’ta ise Erkek Milli Takımımız Çek Cumhuriyeti ile karşılaştı.

Jr Billie Jean King Cup ilk maçında, Duru Söke, Vanesa Dalma Danko'yu 2 saat 20 dakikanın ardından 5-7, 6-3, 6-2'lik setlerle yenerek galibiyetle başladı. Melisa Ercan Luca Udvardy'i 6-0 ve 6-4'lük setlerle geçti. Günün son maçında Duru Yağmur Durgun ve Melisa Ercan, Greta Karina Fenyves/Luca Udvardy ikilisine 7-6, 2-6, 10-6'lık setlerle yenildiler. Kız Milli Takımımızın Macaristan serisi 2-1 tamamlandı.

Jr Davis Cup Finalleri’nin ilk maçında Önder Balcı, Jan Hrazdil'e 6-1, 7-5'lik setlerle mağlup oldu. İkinci maçımızda Atakan Karahan, Jakub Mensik'e 6-3, 6-1 yenildi. Günün son maçında Atakan Karahan ve Emirhan Bulut, Çek rakipleri Jan Hrazdil, Vojtech Petr'a 6-4, 6-2 mağlup oldular. Millilerimizin Çek Cumhuriyeti serisi 3-0 olarak sona erdi.

Yarın devam edecek grup maçlarında Kız Milli Takımımız Kanada, Erkek Milli Takımımız Japonya ile mücadele edecek. Karşılaşmalar 10.30’da başlayacak. Kızlarda B grubunda mücadele eden milli takımımızın grubunda Kanada, Macaristan, Almanya bulunuyor. Erkeklerde A grubunda olan milli takımımızın grubunda Çek Cumhuriyeti, Japonya ve Şili yer alıyor. Gruplardan en iyi 2 takımın çeyrek finale çıkacağı, diğer takımların ise sıralama maçları oynayacağı turnuvada finaller 3 Ekim’de gerçekleşecek.

29 Eylül Maç Programı

Önder_Balcı.JPG

Melisa_Ercan.JPG

Atakan_Karahan.JPG

Duru_Yağmur_Durgun-Melisa_Ercan.JPG

Emirhan_Bulut-Atakan_Karahan.JPG