Milli Takımımız Davis Cup’ta İlk Güne İki Galibiyetle Başladı

Enka Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen Davis Cup Dünya Grubu 2 Türkiye-Letonya serisinin ilk gününde A Milli Erkek Takımımız iki maçını da kazanarak ikinci güne avantajla gidiyor.

Serinin ilk maçında dünya 671 numarası 22 yaşındaki Robert Strombachs ile karşılaşan Altuğ Çelikbilek 2 saat 4 dakikada 6 ace kaydettiği maçı 7-6, 6-4 kazanarak millilerimizi Letonya karşısında 1-0 öne geçirdi. İlk günün ikinci eşleşmesinde Cem İlkel ve eski dünya 10 numarası Ernests Gulbis karşı karşıya geldi. İlk servislerinden yüzde 85 ile puan çıkaran Cem İlkel ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırdı. İkinci sete servis kırarak başlayan İlkel karşısında Gulbis yalnızca 11 puan alabildi. İkinci seti de 6-1 kazanan İlkel Türkiye’yi seride 2-0 öne taşıdı. 19 Eylül Pazar günü karşılaşmalar 11.00’de çiftler maçıyla başlayacak. Milli takımın Letonya karşısında bir galibiyet daha alması seriyi kazanmamıza yeterli olacak. Türkiye-Letonya serisinin kazananı ise Dünya Grubu 1 Play-Off’larına yükselmeye hak kazanacak.

Altuğ_Çelikbilek_2-min_1.JPGCem_İlkel_2-min.JPGMilli_Takım-min.JPGAltuğ_Çelikbilek_1-min_1.JPGMilli_Takım_1-min.JPGMarsel_İlhan-Cem_İlkel-min.JPG