Altuğ Çelikbilek İlk Challenger Şampiyonluğunu Portekiz'de Elde Etti

Mili tenisçimiz Altuğ Çelikbilek Portekiz’de düzenlenen Porto Open turnuvasında kariyerinin altıncı, ATP Challenger seviyesinde ise ilk şampiyonluğunu elde etti.

Sert zeminde düzenlenen organizasyonda 24 yaşındaki Çelikbilek yarı final ve finalde toplamda rakiplerine yalnızca 6 oyun vererek şampiyonluğa ulaştı. Final mücadelesinde Fransız Quentin Halys ile karşılaşan Çelikbilek 1 saat 7 dakika sonunda Halys’i 6-2, 6-1 yenerek Marsel İlhan ve Cem İlkel’den sonra Challenger seviyesinde bir şampiyonluk kazanan üçüncü Türk tenisçi oldu. Altuğ galibiyeti sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

İlk ATP Challenger Şampiyonluğunu kazandın tebrikler, turnuvanın genelinde ve final maçında Altuğ Çelikbilek’i değerlendirir misin?

Çok kötü başladım turnuvaya top hissiyatım ve genel olarak hissiyatım çok kötüydü ama her maç mücadele vererek ve maçlardan sonra ekstra antrenman yaparak üzerine koyduğumu düşünüyorum. Final ve yarı finalde de çok iyi tenis oynayarak rahat bir galibiyet alıp ilk şampiyonluğumu elde ettim.

Maç boyunca yanında Kobe Braynt’ın forması vardı senin için önemi nedir?

Kobe’nin yeri benim için her zaman özeldir. O benim ilk idolüm, sporda en sevdiğim kişilik. Çalışma etiğini her zaman hayatıma katmaya çalıştığım ve çocukluğumdan başlayıp son maçına kadar izlerken sürekli keyif aldığım bir insandı. Mamba Mentality’i hatırlamak için de kortta yanımda tutmak istedim sürekli. Son puana kadar mücadele etmem gerektiğini hatırlatmak istedim kendime.

Yeni açıklanacak sıralama ile Türkiye 1 numarası olacaksın bu sana ne hissettiriyor?

Tabii ki de Türkiye 1 numarası olacak olmak özel bir his ama ilk 100’e girip Türkiye 2 numara olmayı daha çok isterim. İnşallah Cem ile birlikte kendimizi daha yukarı çekerek ilk 100’e gireriz ve böylece kimin 1 kimin 2 olduğundan ziyade Türk tenisinde iki sporcu ilk 100’e girmiş ilk 50’ye girmiş hatta belki daha iyisini yapmış olur. Benim için bu daha önemli.

Başarılı ilerleyişini sürdürüyorsun, bundan sonraki hedeflerini öğrenebilir miyiz?

Bundan sonraki ilk hedefim bir Challenger daha kazanabilmek. Çünkü bu başarıyı tekrar etmek asıl zor olan. Birçok kişinin tek zaferi var ama iki-üç zafer almak daha da zor o yüzden bu başarıyı devam ettirmek istiyorum.