Geleceğin Tenis Sporunu Gençler için Gençlerle Şekillendiriyoruz Projesinin Yedinci Bölge Toplantısı Gerçekleşti

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından yürütülen ve Erasmus+ Gençlik Programı KA3 Gençlik Diyaloğu projeleri kapsamında T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Geleceğin Tenis Sporunu Gençler için Gençlerle Şekillendiriyoruz” projesinin yedinci toplantısı proje ortaklarından Kastamonu Genç Yaşamın Sesleri Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, proje ortakları ve TTF İl Temsilcilerinin katıldığı yedinci toplantıda proje ortağı Kastamonu ilinin yanı sıra Bartın, Karabük, Çankırı, Çorum, Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak illerinden katılımcılar yer aldı.

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı:Ulusal Ajans olarak tenisi her zaman desteklemeye devam edeceğiz”

Tenisin Anadolu’ya yayılması noktasında Federasyonun yaptığı çalışmalara değinerek konuşmasına başlayan T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı tenisin bir halk sporu olduğunu, her yaşta oynanabilen bir spor olduğunu gösterdiği için Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’a teşekkürlerini iletti. Ulusal Ajans olarak tenisin yayılması noktasındaki çalışmalara her zaman destek olacaklarını ifade eden Kaymakcı, “Bu projede amacımız Türkiye’de tenisi olması gereken yere nasıl getirebilirizin cevabını bulmak. Sizlerin görüşleri bizim için çok değerli, Z kuşağı temsilcileri ülkenin dörtte bir nüfusundan bahsediyoruz. Biz tenisle ilgili kararlarda çok daha ileri ve demokratik bir noktada olalım istiyoruz. Büyük bir çoğunluğu temsil eden gençlerimizin sesini duyalım ve onların yönlendirmelerini alalım istiyoruz. Bu bizim için çok değerli. Tenise katılımdaki güçlükleri bu projeyle görmek istiyoruz. Altyapı sorunlarımız mı var, psikolojik sorunlar mı var, aileler bu işin içine yeterince girebiliyor mu yoksa tenisi benim çocukluğumda bazı çevrelerin gördüğü gibi bir elit spor olarak mı görüyorlar, özellikle kız çocuklarımızın tenise başlamasında biraz gecikme var Anadolu’da bunu nasıl hızlandırabiliriz bunları araştırıyoruz. Kastomunu bir Anadolu şehri olarak hentbolda şampiyonlukla bunun olabileceğini bize gösterdi” dedi. Görevi gereği bir diplomat olarak yurt dışında tenis oynama fırsatım olduğunu söyleyen Kaymakcı, “Tenis aslında bir insanın kimliğini, kişiliğini, karakterini sahaya yansıttığı bir spor, ben tenis oynadığım kişinin karakterini de bu sayede daha iyi analiz edebiliyorum. Dolayısıyla tenis oynadığınız bir kişinin ne kadar cesur, ne kadar ürkek, ne kadar girişimci, ne kadar kendini kontrol edebilir olduğunu görüyorsunuz. Bu zarif sporu ülkemizin her noktasına yaygınlaştırmamız önemli” diye konuştu. Şanlıurfa’da Viranşehir köyünde saha olmadan da beden eğitimi öğretmeni Yusuf Avcıbaşı’nın çabalarıyla tenise başlandığını ve sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun köye bir tenis kortu yaptırdığını hatırlatan Kaymakcı, “Her bir şehrimizde bir tenis kortu olması önemli. Benim en yakın dostum tenis diyebilirim çünkü beni hiçbir zaman bırakmadı, her zaman yanımda oldu beni sağlıklı tuttu ve bana dostlar kazandırdı. Sporu bir yarış olarak görmenin yanı sıra hayatın bir parçası olarak görmek de önemli. Geleceğin tenis sporunu sizlerin değerli görüşleri ile şekillendireceğiz ve Avrupa’daki şampiyonalarda olması gereken yere en kısa sürede getireceğiz. Ulusal Ajans olarak tenisi her zaman desteklemeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.    

TTF Başkanı Cengiz Durmuş: “Bu bir bayrak yarışı, tenisimizin geleceğini sizler şekillendireceksiniz”

Yoğun gündeminde sporun birçok alanında olduğu gibi tenise de verdiği önemli desteklerden dolayı T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı’ya teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş, Türkiye Tenis Federasyonu olarak tenisin her yerde, her zaman, herkes tarafından oynanabilmesi için projeler üretiyoruz. Geleceğin tenis sporunu gençler için gençlerle şekillendiriyoruz. En önemli hedefimiz gençler. Bugünün tenis oynayanları, şampiyonları ve öğretmeleri,eğitmenleri sizlersiniz geleceği de sizler şekillendireceksiniz. Bir bayrak yarışı gibi gördüğümüz tenis sporunu kiminiz sporculuk yaparak, kiminiz antrenörlük, kimimiz yöneticilik, kiminiz başkanlık ve hatta kiminiz bakanlık yaparak geliştireceksiniz. Bayrağı doğru ellere teslim edebilmek adına sizlerle olmanın ne kadar büyük bir önem arz ettiğini bizzat yaşıyorum. Gençleri geleceğe taşıyabilmek, tenisi onlarla daha ileriye götürebilmek adına özellikle Sayın Bakanımızın, Dış İşleri Bakanlığımızın Avrupa Birliği Başkanlığımızın, Ulusal Ajansımızın, ortaklarımızın ve Federasyon çalışanlarımızın çok değerli destekleri ile birlikte çok güzel bir projeyi yürütüyoruz. Yedincisini düzenlediğimiz projemizle bugün Kastamonu ve çevre iller ile birlikteyiz. Kastomonu ev sahipliğinden Türkiye’nin diğer tüm illerine buradan seslenebilmek ve bu projeyi anlatabilmek beni çok mutlu etti. Tenisin gelişimi noktasında hepinizin desteklerine ihtiyacımız olduğunu belirtiyor, sizlerin de azmi ve kararlılığıyla daha birçok projeyi gerçekleştirmek için hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kastamonu ve çevre illerin bölge toplantısı Erasmus Programı tanıtımı ile başladı. Spora katılım, spora katılım önündeki engeller ve özellikle tenis sporunun yaygınlaşması önündeki engellerin interaktif çalışmalar ile konuşulduğu toplantı gün boyu devam etti.

Proje Ağustos ayına kadar çeşitli bölge toplantıları ile ülkemizin tüm illerini kapsayacak şekilde çevrimiçi toplantılarla devam edecek ve Ağustos ayında Ankara’da düzenlenecek Ulusal Zirve ile son bulacak. Devam edecek bölge toplantılarına başvurmak için Federasyonumuzun web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.