Geleceğin Tenis Sporunu Gençler için Gençlerle Şekillendiriyoruz Projesinin Üçüncü Bölge Toplantısı Gerçekleşti

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından yürütülen ve Erasmus+ Gençlik Programı KA3 Gençlik Diyaloğu projeleri kapsamında T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Geleceğin Tenis Sporunu Gençler için Gençlerle Şekillendiriyoruz” projesinin üçüncü toplantısı proje ortaklarından Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, proje ortakları ve TTF İl Temsilcilerinin katıldığı üçüncü toplantıda proje ortağı Artvin ilinin yanı sıra Rize, Trabzon, Ardahan, Kars, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Iğdır illerinden katılımcılar yer aldı.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş: “Bizim hedefimiz tenisin herkes tarafından, her yerde oynanabilmesi”

Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş Türkiye’nin yetenekli gençlerine her türlü imkanı sağlayan bir ülke olduğunun altını çizerek, “Biz istersek yapabiliriz, bu inanca sahibiz. Bizim hedefimiz tenisin herkes tarafından her yerde oynanabilmesi. Bugün aslında sizlerin de desteğiyle biz Türkiye’de tenis oynamayan kalmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı. Tenisi yaymada sportif başarıların, turnuvaların, faaliyetlerin ve çeşitli organizasyonların etkili olduğuna değinen Durmuş, Avrupa Birliği projelerinin de tenisin daha geniş kitlelere hitap edebilmesinde çok önemli bir yol olduğunu belirtti. Amacın gençlere hizmet etmek ve gençleri en iyi yerlere taşıyabilmek olduğunu söyleyen Durmuş, “Gençlerimizle birlikte bunu nasıl yapabileceğimizi birlikte konuşarak, istişare ederek bu toplantıların sonucunda çıkacak tablolara göre hareket etmek bizim görevimiz. Bu projenin yapılmasında emeği geçen tüm paydaşlarımıza, şu anda bizimle birlikte burada olup bu toplantıya değer katan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran: “Gençlerimizin Artvin’de spora ve tenise yoğun ilgisi var”

Doğru planlamayla sporun tabana yayılabileceğini söyleyen Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, “Çocuklarımızı sokaklardan, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spora çekmeliyiz. Doğru planlamayla Bakanlığımızın, Federasyonumuzun desteği ile bizim de çalışma arkadaşlarımızın inancıyla önce sokaklardan çocukları sporun içine çekelim daha sonra adım adım çalışmalar ile Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edelim. Gençlerimizin Artvin’de spora ve tenise yoğun ilgisi var. Spor liselerimizde de tenis branşına özellikle yer vermek istiyoruz. Gerçekleştirdiğiniz duyarlı projeden dolayı şahsım, kurumum ve çalışma arkadaşlarım adına özellikle teşekkür ediyorum. Bizlere de bu projenin içerisinde yer vermeniz bizi çok mutlu etti” dedi.

Artvin ve çevre illerin bölge toplantısı Erasmus Programı tanıtımı ile başladı. Spora katılım, spora katılım önündeki engeller ve özellikle tenis sporunun yaygınlaşması önündeki engellerin interaktif çalışmalar ile konuşulduğu toplantı gün boyu devam etti.

Proje Ağustos ayına kadar çeşitli bölge toplantıları ile ülkemizin tüm illerini kapsayacak şekilde çevrimiçi toplantılarla devam edecek ve Ağustos ayında Ankara’da düzenlenecek Ulusal Zirve ile son bulacak. Devam edecek bölge toplantılarına başvurmak için Federasyonumuzun web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.