Türkiye Tenis Federasyonu Uzaktan Eğitim Semineri Sona Erdi

Türkiye Tenis Federasyonu Uzaktan Semineri 23-24 Ocak 2021 tarihlerinde Türkiye genelinden 300’ün üzerinde antrenörün katılımıyla gerçekleşti.

İki gün süren seminer 23 Ocak Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nezih Orhon’un “3 Kilogram İletişim Yeter mi?” konu başlığındaki dersi ile başladı. Kazanmak ve başarmak üzerine kurulu düzenin oyuncular, aileler ve antrenörler üzerindeki etkisine odaklanan Orhon, sunumunda veli ve antrenör arasına sıkışmış oyuncuyu "lego" olarak tasvir ederken onları ezenin de “ego”lar olduğunu ifade etti. Orhon sunumunda bu düzeni değiştirmede iletişimin bizler için büyük bir fırsat sunduğuna değindi.

İlk günün ikinci sunumunda “Vuruş Döngüsü” konu başlığı ile antrenörlerle buluşan Hacettepe Üniversitesi Öğr. Gör. Birol Vural rakibin raketinden çıkan topun havada uçuşunu ve topa vuruş öncesi rakibin ne yapacağını okumak konularında antrenörlere bilgiler verdi.

Seminerin ikinci gününde “Teniste Oyun Bazlı ve Strateji Bazlı Eğitim Sistemleri” konusunda antrenörlerle deneyimlerini paylaşan TTF Teknik Kurul Üyesi Ali Göreç, sunumunda oyun kurma, stratejik planlar, rakibi tanıma ve oyun esnasında farklı açılardan düşünebilme konularına değindi.

Seminerin son dersi ise Taldans Kurucusu Filiz Sızanlı’nın “Sporda Beden Farkındalığı ve Algının Dinamikleri”ydi. Sızanlı antrenörleri, algılarımızın günlük hayatımıza ve spor yaşantımıza etkileri, bedensel reaksiyonlar ve bunların düşüncelerimiz ile birleşimi ve geri dönüşümü konularında bilgilendirdi.

TTF Uzaktan Eğitim Semineri'nin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Bir öğretmek iki defa öğrenmektir." anlayışıyla gençlerin geleceğine ışık tutacak antrenörlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz seminerimizde çok değerli bilgiler edindik. İki gün boyunca engin bilgilerini bizlerle paylaşan eğitmenlerimize ve seminerin düzenlenmesinde emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

WhatsApp_Image_2021-01-24_at_19.29.37_3.jpeg

WhatsApp_Image_2021-01-24_at_19.29.37_1.jpeg

WhatsApp_Image_2021-01-24_at_19.29.37_2.jpeg