Istanbul Indoor Challenger Finalinde Fransız Düellosu

TED Spor Kulübü kortlarında düzenlenen toplamda 132 bin 280 Euro para ödüllü ATP Challenger turnuvası Istanbul Indoor Challenger'ın tekler şampiyonluk mücadelesi Fransız düellosuna sahne olacak. Arthur Rinderknech ve Benjamin Bonzi'nin şampiyonluk için korta çıkacağı turnuvanın çiftler şampiyonu ise Andre Goransson/David Pel ikilisi oldu.

Istanbul Indoor Challenger’ın yarı final eşleşmelerinin ilk maçında Benjamin Bonzi 30 yaşındaki Mısırlı raket Mohamed Safwat’ı 7-6, 6-4 yenerek adını finale yazdırdı. Açılış setinde tie-break’i 7-1 ile rahat geçen Bonzi, ikinci sete de hızlı bir başlangıç yaptı ve 2 kez servis kırarak skoru 3-0’a taşıdı. 24 yaşındaki Bonzi ikinci sete 6-4 ile noktayı koydu. 54 dakika süren mücadelede Bonzi 11 ace kaydetti.

Turnuvanın ikinci yarı final mücadelesinde Slovak raket Jozef Kovalık’ı 7-5,6-4 ile mağlup eden Arthur Rinderknech finale yükselen bir diğer isim oldu. 4-2 geriden gelen Rinderknech açılış setini 7-5 önde tamamladı. Kovalık ikinci sette 3-0 öne geçse de Rinderknech iki kez servis kırdığı ikinci seti de 6-4 ile kazanarak maça noktayı koydu. Rinderknech ilk servislerinden yüzde 78 ile puan çıkardığı karşılamada 10 ace kaydetti.

İki Fransız raket Arthur Rinderknech ve Benjamin Bonzi'nin final karşılaşması yarın (24 Ocak 2021) 13.30'da başlayacak.

 Goransson/Pel Çiftler Şampiyonu

Istanbul Indoor Challenger Turnuvası çiftler finalinde ise set kaybı yaşamadan finale gelen Lloyd Glasspool - Harri Heliovaara ikilisini 4-6, 6-3, 10-8’lik setlerle yenen Andre Goransson - David Pel tandemi 6 kez çift hata yaptıkları maçı şampiyon olarak tamamladı.

Çiftler_Şampiyonu.JPG