İstanbul’da Ergi Teklerde, Altuğ ve Cem Çiftlerde Çeyrek Finalde

Istanbul Indoor Challenger turnuvasında temsilcilerimizden Ergi Kırkın teklerde, Altuğ Çelikbilek / Cem İlkel ikilisi çiftlerde çeyrek finale yükseldi.

Ergi Kırkın, elemelerden gelen ve ilk turda turnuvanın 1 numaralı seri başı Daniel Elahi Galan’ı yenerek ikinci tura yükselen Brezilyalı raket Joao Menezes’i 6-2, 7-6 ile saf dışı bırakıp kariyerinin ilk Challenger çeyrek finaline yükseldi. 21 yaşındaki milli tenisçimiz Kırkın, yarı finale yükselme mücadelesinde turnuvanın 7 numaralı seri başı Slovak tenisçi Jozef Kovalik ile 22 Ocak Cuma günü karşılaşacak. İlk turda bir diğer milli tenisçimiz Altuğ Çelikbilek’i 3 sette geçen Kovalik, ikinci turda Carlos Taberner’i 7-6, 6-0 ile yenerek çeyrek finalde Kırkın’ın rakibi oldu.

Ortaklık kuran temsilcilerimiz Altuğ Çelikbilek ve Cem İlkel ikilisi ise Amerikalı Evan King / Nathan Pasha çiftini 64 dakikada 7-6, 6-3 yenerek çeyrek final biletini cebine koydu. Çelikbilek / İlkel çifti 21 Ocak Perşembe günü oynanacak çeyrek final mücadelelerinde turnuvanın 1 numaralı seri başı Jonathan Erlich / Andrei Vasilevski ikilisi ile karşılaşacak.

Istanbul Indoor Challenger’ın dördüncü gününde teklerde ilk tur ve ikinci tur maçları oynanırken çiftlerde ise çeyrek finale yükselen isimler belli oldu. 8 numaralı seri başı Go Soeda, Hollandalı Tallon Griekspoor’u 7-5, 4-6, 7-6 yenerek adını son sekize yazdırdı. Japon raket Soeda, çeyrek finalde İtalyan Federico Gaio’yu 7-6, 7-5 ile geçen 30 yaşındaki Mısırlı raket Mohamed Safwat ile eşleşti. İlk tur maçlarında ise Arjantinli Facunda Bagnis, Zhizhen Zhang 6-4, 6-1, Marc-Andrea Huesler ise şanslı kaybeden Denis Istomin’i 2-6, 6-2, 6-4 yenerek ikinci turda birbirlerine rakip oldular.

Çiftlerde çeyrek finale yükselen tandemler ve maç sonuçları:

[1] Jonathan Erlich / Andrei Vasilevski - Purav Raja / Ramkumar Ramanathan 6-1, 7-6
[2] Andre Goransson / David Pel - [WC] Marsel İlhan / Malek Jaziri 7-6, 7-5
Daniel Galan/ Emilio Gomez - [4] Sander Arends / Roman Jebavy 7-5, 7-5
[WC] Altuğ Çelikbilek / Cem İlkel - Evan King / Nathan Pasha 7-6, 6-3
Antoine Hoang / Albano Olivetti - Luca Margaroli / Denys Molchanov 7-5, 4-6, 10-6

21 Ocak Maç Programı

Tekler Ana Tablo

Çiftler Ana Tablo