Istanbul Indoor Challenger'ın Basın Toplantısı Yapıldı

18-24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek 2021 yılının ilk ATP Challenger turnuvası Istanbul Indoor Challenger’ın basın toplantısı TED Spor Kulübü'nde gerçekleşti. Turnuvanın basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz, Turnuva Direktörü Melis Yafe ve milli tenisçimiz Ergi Kırkın katıldı. 18 Ocak Pazartesi gününde ana tablo maçlarının başladığı organizasyon, 24 Ocak Pazar saat 13.30’da tekler finali ile sona erecek.

Daniel Elahi Galan’ın 1 numaralı seri başı olarak yer aldığı turnuvanın tekler ana tablosunda milli tenisçilerimiz Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek ve Ergi Kırkın da mücadele ediyor. Çiftlerde ise ülkemizi Marsel İlhan, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Ergi Kırkın ve Sarp Ağabigün temsil ediyor. Elemelerde Ernests Gulbis, Malek Jaziri, Denis Istomin ve Lukas Rosol gibi dikkat çekici isimlerin ana tablo için ter döktüğü turnuvanın toplam para ödülü ise 132 bin 280 Euro.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: "Pandemi sürecinde de verdiğimiz güvenle en fazla uluslararası turnuva düzenleyen ülkeyiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun tenisimizin dünyadaki yerini güçlendirmesi için özellikle tesisleşme anlamında büyük destekler verdiğini belirten Cengiz Durmuş, "Dünyanın en iyi sporcularını çıkarabilmek, en iyisi olabilmek için çalışıyoruz. Stratejilerimiz ve çalışmalarımızla, bu uğurda bütün paydaşlarıyla birlikte olmayı arzulayan bir yapı içerisindeyiz. Bugün de TED Spor Kulübünün yöneticilerine ve başkanına teşekkür ediyorum. 72 yıldır Istanbul Challenger'ı ve 20 yıldır Cumhuriyet Kızları'nı başarıyla düzenleyen TED Spor Kulübümüz 2021'in ilk Challenger turnuvasında da başarılı bir organizasyona imza atıyor " ifadelerini kullandı. Genç sporcuların gelişiminin her geçen gün arttığını aktaran Durmuş, "Bugün geldiğimiz noktada, pandemi sürecinde birçok ülkenin tenis açısından zor durumda olduğu yerde, Türkiye olarak, bütün bakanlıklarımız, birimlerimiz, sağlık teşkilatlarımız ve insanlarımızın verdiği güvenle, ATP'nin, WTA'in ve ITF'in talepleriyle, dünyanın en fazla turnuva düzenleyen ülkesiyiz" diye konuştu.

TED Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Tınaz: "ATP, sporcularına nasıl sahip çıktığını şu anda gösteriyor"

TED Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Tınaz, İstanbul'da böyle bir turnuvayı düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Turnuvanın iyi bir şekilde devam etmesini umduğunu aktaran Tınaz, şunları söyledi:

"ATP, sporcularına nasıl sahip çıktığını şu anda gösteriyor. Onların para kazanması ve antrenman yapması gerektiğini düşünen bu kuruluş, Türkiye'de bir seri challenger turnuvası düzenledi ve maddi olarak hepsini üst düzeyde destekliyor. Hatta çok maç oynamamış sporcuların herhangi bir sakatlığa maruz kalmaması için bu turnuvaya kendi fizyoterapistini dahi gönderiyor. Bu kadar sporcularına bakıyor. Bunun bütün dünyaya ve ülkemiz spor idarecilerine örnek olmasını diliyorum."

Milli Tenisçi Ergi Kırkın: "Istanbul Indoor Challenger'ın şartları diğer Challenger'lardan iyi"

Istanbul Indoor Challenger'da ikinci tura yükselen milli tenisçimiz Ergi Kırkın ise Istanbul Indoor Challenger'ın sporcular arasındaki konuşmalarda da belirtildiği üzere turdaki diğer Challenger turnuvalarına kıyasla çok daha iyi şartlara sahip olduğunu söyleyrek ikinci turda da yoluna devam edebilmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.