Antalya Open’da Ana Tablo Kuraları Çekildi

 

Türkiye Tenis Federasyonu ev sahipliğinde 5-13 Ocak tarihleri arasında Limak Arcadia Resort Otel’de düzenlenecek olan Antalya Open'da kuralar çekildi.    

2021’in ilk ATP turnuvası olan Antalya Open’ın kura çekimi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Belçikalı tenisçi David Goffin, Turnuva Direktörü Ümit Yaşar Yılmaz, Turnuva Süpervizörü Jorge Mandl ve ATP Tour Sorumlusu Denis Zivkovic’in katılımıyla gerçekleşti.

1 numaralı seri başı dünya 10 numarası Matteo Berretini’nin milli tenisçimiz Ergi Kırkın ile eşleştiği kurada, Altuğ Çelikbilek Polonyalı Kacper Zuk, Marsel İlhan ise elemelerden gelecek rakibiyle kozlarını paylaşacak.

Klasmanın 16. basamağındaki 2 numaralı seri başı David Goffin’in Fransız Pierre Hugues Herbert ile mücadele edeceği ilk tur eşleşmelerinde turnuvanın 3 numaralı seri başı, 9 ATP şampiyonluğu bulunan İtalyan raket Fabio Fognini elemelerden gelen bir isimle eşleşti. Dünya 23 numarası Avustralyalı genç tenisçi Alex De Minaur’un ilk tur rakibi ise Tunuslu raket Malek Jaziri oldu.

Kura çekiminde konuşan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan: “Dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan raketleri böyle bir organizasyonda ülkemizde misafir etmekten oldukça mutluyuz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Umarım burada güzel anılar biriktirirler. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Belçikalı raket David Goffin ise kuraya ve turnuvaya dair görüşlerini belirttiği konuşmasında: “Bu turda en iyi kura değil tabi ki, birbirimizle oynamak her zaman eğlenceli, iyi bir ilk tur olacak, nasıl gideceğini göreceğiz. Bu çok güzel bir turnuva ve eminim ki bolca güzel tenis izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eleme müsabakaları yarın başlıyor

Antalya’da bugün başlayacak eleme müsabakaları ise sağnak yağmur nedeniyle yarına (6 Ocak) ertelendi. Eleme tablosunda mücadele edecek 4 temsilcimiz de ilk sınavlarını yarın verecek. Temsilcilerimizden Cengiz Aksu 278 numara İtalyan raket Andrea Pellegrino ile eşleşirken, Mert Naci Türker 265 numara Sırp tenisçi Pedja Krstin ile kozlarını paylaşacak. Milli tenisçimiz Umut Akkoyun Rus rakibi 269 numara Pavel Kotov ile 16 yaşındaki genç temsilcimiz Togan Tokaç ise klasmanın 272. basamağındaki Blaz Kavcic ile mücadele edecek.

Tekler Ana Tablo

Çiftler Ana Tablo

Antalya_Open_4.JPG

Antalya_Open_2.JPG

Antalya_Open_1.JPG