Cumhuriyet Kızları’nda Zafer Kaia Kanepi’nin

TED Spor Kulübü’nde bu sene 20’incisi düzenlenen ve klasmanında dünyanın en köklü turnuvalarından biri olan Cumhuriyet Kızları’nda şampiyon 1 numaralı seri başı Estonyalı raket Kaia Kanepi oldu.

Toplamda 25 bin dolar ödüllü kapalı kort turnuvası Cumhuriyet Kızları’nın finali dünya eski 15 numarası Kaia Kanepi ile dünya eski 2 numarası, 2010 US Open ve Wimbledon finalisti Rus raket Vera Zvonareva’nın mücadelesine sahne oldu. Her iki raket de finale set kaybı yaşamadan ulaştı. Final karşılaşmasında oyunu domine eden Kanepi 3 ace kaydettiği 1 saat 36 dakika sonunda turnuvanın 7 numaralı seri başı Zvonareva’yı 6-3, 6-3 ile mağlup ederek 17. ITF şampiyonluğunu İstanbul’da elde etti.

35 yaşındaki tecrübeli tenisçi Kaia Kanepi İstanbul’u ve Türk yemeklerini çok sevdiğini ve bu turnuvada yer almaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Estonyalı raket kendisini örnek alan sporculara eğer düzenli ve hedefe yönelik çalışırsanız siz de benim yaşlarımda da bu oyunu hala başarılı bir şekilde sürdürebilirsiniz tavsiyesinde bulundu.

Kaia_Kanepi_2.JPG

Kaia_Kanepi.JPG

Vera_Zvonareva.JPG

Fotoğraflar: Serdar Sözkesen