Pemra Özgen Cumhuriyet Kızları’nda İkinci Turda

Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı Türkiye'nin en köklü kadınlar tenis organizasyonu Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nın ikinci günü çekişmeli maçlara sahne oldu.

Toplamda 25 bin dolarlık para ödülüne sahip organizasyonun ikinci gününde 17 maç oynandı. Milli tenisçimiz Pemra Özgen, Bulgar raket Isabella Shinikova’yı 6-4, 6-3 yenerek adını ikinci tura yazdırdı. Macar raket Reka-Luca Jani çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından bir diğer temsilcimiz Çağla Büyükakçay’ı 6-4, 7-6 yenerek ikinci tura yükselen bir diğer isim oldu. 17 yaşındaki milli tenisçimiz Doğa Akyürek ise elemelerden gelen Yunan raket Despina Papamichail’e 85 dk sonunda 6-3, 6-2 yenilerek turnuvaya erken veda etti. Turnuvanın 1 numaralı seri başı dünya eski 15 numarası Kaia Kanepi, İspanyol raket Eva Guerrero Alvarez’i 6-1, 6-3 yenerek yoluna devam etti.

Çiftler kategorisinde ise çeyrek finale yükselen isimler belli oldu. Cemre Anıl Hollandalı partneri Suzan Lamens ile çeyrek finale yükselirken Melis Sezer ise Büyük Britanyalı partneri Maia Lumsden ile son sekiz raket arasında yerini aldı.

Yarın oynanacak tekler müsabakalarında Pemra Özgen turnuvanın 3 numaralı seri başı Jaqueline Adina Cristian ile İpek Öz ise Reka-Luca Jani ile kozlarını paylaşarak çeyrek final şansı arayacak. Melis Sezer/Mai Lumsden çifti Valeria Savinykh/Ekaterşna Yashina ikilisi, Cemre Anıl/Suzan Lamens ikilisi ise Reka-luca Jani/ Valentini Grammatikopoulou tandemi karşısında son dörde kalma mücadelesi verecek.

28 Ekim Maç Programı

Tekler Fikstür

Çiftler Fikstür