İstanbul Challenger TED Open’da 72. Buluşma

Bu sene 72’incisi düzenlenen Türkiye’nin en köklü tenis organizasyonu İstanbul Challenger TED Open’ın basın toplantısı TED Spor Kulübü’nde gerçekleşti.

Ülkemizin en eski uluslararası tenis organizasyonu İstanbul Challenger TED Open 19-25 Ekim tarihleri arasında bir kez daha erkekler tenisinin en iyi raketlerini ağırlayacak. Toplam 104.160 dolar para ödülünün dağıtılacağı organizasyon 25 Ekim Pazar günü saat 13.30’daki tekler finaliyle sona erecek. Turnuvanın basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, İstanbul Challenger TED Open Turnuva Direktörü Melis Yafe, A Milli Erkek Takımı Kaptanı Marsel İlhan ve milli tenisçi Altuğ Çelikbilek katıldı.

 TTF Başkanı Cengiz Durmuş: “Dünyanın en başarılı organizasyonlarını yapan ülkeler arasındayız”

Turnuvanın bu sene gerçekleşebilmesinin çok büyük emeklerle mümkün olduğuna dikkat çeken Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Bu sene özellikle çok önemli bir günü yaşıyoruz. Turnuvanın bu yıl yapılabilmesi sayın Başkanımız Mehmet Tınaz’ın yönetiminde çok başarılı bir sürecin yürütülmesiyle gerçekleşti. Başkanımıza ve kulüp yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Tenis Federasyonu olarak hedefimiz Türkiye’nin bir tenis ülkesi olabilmesi. Bu noktada da dünyanın en iyi sporcularını yetiştirme çabasıyla yıllardır projeler üretiyor, yıllardır bu projeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada Türkiye tenis ülkesi olabilme yolunda çok önemli basamakları aşarak bu noktalara geldi. Dünyanın en fazla turnuva düzenleyen ve en başarılı organizasyonlarını yapan ülkeler arasındayız. Ülkemizin tanıtımı için Marsel bu anlamda çok başarılı işler yaptı ve yapmaya da devam ediyor, milli takımımızın da kaptanlığını yapıyor aynı zamanda. Altuğ genç bir oyuncumuz çok iyi işler yapıyor. Bu turnuvada da dün çok güzel bir sonuç elde ederek hepimizi mutlu etti. Altuğ ve Altuğ gibi sporcularımızın dünya 1 numarası olması arzusundayız” dedi. 72 yıldır bu geleneği sürdürebilmenin, tenisin hafızası olabilmenin önemine değinen Durmuş, “Türkiye’nin çok önemli bir değeri olan turnuvamız en iyi Challenger turnuvası seçildi. Bunlardan bahsetmek ülkeyi tenis ülkesi yapabilme hedefi olan bir yönetici olarak da beni çok mutlu ediyor. Dünyanın en iyi sporcuları 1946’dan bu yana bu turnuvada boy gösterdi. Bu köklü turnuvaya sahip çıktığı ve ev sahipliği yaptığı için TED Spor Kulübü’ne bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye Tenis Federasyonu olarak bütün kurullarımızla bu turnuvaya destek vereceğiz. Türk sporunun emrinde olduğumuzu, ülkemiz sporuna bu hizmeti veren herkesin emrinde olduğumuzu sizlere saygıyla arz ediyorum” diye konuştu.

 TED Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tınaz: “ATP, İstanbul Challenger TED Open’ın yapılması için açık destek verdi”

Profesyonel Tenisçiler Birliği’nin (ATP) İstanbul Challenger TED Open’ın yapılması için açık destek verdiğini belirten TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, “ATP ‘Siz bu turnuvayı yeter ki yapın biz tüm desteğimizi veriyoruz’ dedi. Bu gerçekten bizi çok gururlandırdı. Biz de Eylül ayındaki turnuvayı bu tarihte yapma kararı aldık. Güzel maçlar oynanacağına inanıyorum. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’a ve Garanti Koza’nın sahibi Şükrü İlkel’e teşekkür ediyorum bizi bu turnuvada yalnız bırakmadı turnuvanın olması için destek verdi. Pandemi şartlarında kulübü en iyi şekilde düzenledikleri için ekibimize teşekkür ediyorum. Bu turnuvayı yapabildiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki hafta yine TED kortlarında Cumhuriyet Kızları turnuvamız olacak, oraya da çok iyi katılımlar var. 2 hafta Türk tenisi bir şölen yaşayacak. Umarım erkeklerde ve kızlarda yüzümüzü güldüren sonuçlar olur. Amacımız bir oyuncumuzu şampiyon görebilmek” ifadelerini kullandı.

 Covid-19 tedbirleri had safhada

İstanbul Challenger TED Open Turnuva Direktörü Melis Yafe ise Covis-19 önlemleri çerçevesinde gerçekleşen turnuva için şunları kaydetti: “Oyuncularla birebir temas halinde çalışacak 25 kişilik ekibimiz test oldu geçtiğimiz hafta. Hepsi negatif. Kulübümüz büyük bir alanda bulunuyor gelen misafirlerimiz için çeşitli geçiş alanları düzenledik. Dün 150 kişilik bir grup test oldu. Perşembe günü 80 kişiyle testler devam edecek. Bu konuya oldukça önem veriyoruz.”

 Marsel İlhan: “Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim”

Yaklaşık 13 yıldır bu turnuvada yer aldığını söyleyen milli tenisçi Marsel İlhan, “Öncelikle turnuvayı organize eden herkese teşekkür ediyorum. 2007 yılından beri burada mücadele ediyorum. Bu seviyedeki Challenger turnuvalarını 4 kez kazandım. Kaptan olarak herkesten memnun kaldım. Altuğ, dün zor bir maç kazandı. Bugün de çiftlerde bir karşılaşmaya çıkacak. Herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.

 Altuğ Çelikbilek: “Turnuvanın Özellikle Bu Sene Yapılabilmesi Çok Daha Önemli”

Pandemi döneminde böyle bir organizasyonun Türkiye’de düzenlenmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken milli sporcu Altuğ Çelikbilek, şöyle konuştu:

“Yıllardır yer aldığım bir turnuva. Özellikle bu sene düzenlenmesi ben ve benim gibi sporcular için daha önemli. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Zorlu şartlarda turnuvalara seyahat etmek zorken, ülkemizde düzenlenmesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Dün iyi bir galibiyet aldım. Bunun için mutluyum. Umarım ben ve arkadaşlarım iyi şekilde devam ederiz.”