Bütün Amacımız Türk Tenisinin Geleceği Olacak Sporcuları Yetiştirmek

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul Tenis Merkezi’nde düzenlenecek TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul öncesinde açıklamalarda bulundu.

Yeni tesis, yeni bir heyecan ve yeni bir turnuva, artık bizler de ilk maçı bekliyoruz. Bunun hakkında ne söylemek istersiniz?

Geçtiğimiz günlerde büyük bir heyecanla yeni bir açlış yapmıştık. Yeni bir turnuva sahibi olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu olarak kendi turnuvamıza sahip olmak mutluluk verici. Sayın bakanımız, bize çok destek oldu. Bu tesis, uluslararası arenada her sporcunun boy göstereceği bir yer.

Turnuva haftası çok büyük bir heyecan tabii ki. Kendi sporcularımızı izleyecek olmanın da heyecanını yaşayacağız. Ana tabloda 2-3 sporcumuz yer alacak. Elemelerden gelebilecek sporcularımız da olacaktır. Umarım her şey istediğimiz gibi gider de sporcularımız, Çağla’nın geçmiş yıllarda yaşadığı başarının bir benzerini yaşayabilir.

Burası doğayla iç içe bir konumda bulunan bir tesis. Burası daha önceden vardı ancak şimdi uluslararası standartlara geldi. İstanbul’da böyle bir tesisin bulunması çok önemli. Türk tenisine yeni yetenekler buradan yetişecek. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bizim bütün amacımız budur. Türkiye Tenis Federasyonu; kendi merkezinde, İstanbul’un göbeğinde yeni sporcularını teknolojik altyapısıyla birlikte yetiştirecektir. Tesislere kavuşabilmek mümkün fakat bunun içeriğini doğru doldurarak sporcularımızı hedefe ulaştırmak için çok çalışmalıyız.

Sayın bakanımızın da söylediği gibi, bu turnuvadan sonra burada hummalı bir çalışma olacak ve sporcularımız için kamp eğitim merkezine dönüştüreceğiz. Amacımız, burada dünyanın en iyi sporcularını yetiştirmek. Geleceğe umutla bakıyoruz.