2006 Doğumlu Sporcular için Gelişim Kampı Gerçekleştirildi

ITF ve TTF işbirliği ile yürütülen projeler kapsamında “2006 Doğumlu Sporcular ve Antrenörleri Gelişim Kampı” 18-21 Haziran tarihleri arasında İzmir İztik Kulübünde gerçekleştirilmiştir.

Kampa ITF adına uzman eğitici Hrvoje Zmajic, TTF adına TOHM direktörü ve Teknik Kurul Başkanı Nicolas Keladis ile Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Birol Vural katılmışlardır. Kampta İzmir TOHM projesi antrenörü Umut Alptekin ile Ankara Bölgesi Antrenörlerinden Selim Bülbül de yardımcı antrenörler olarak görev almışlardır.

Kampa 2006 doğumlu sporculardan başvuranlar arasında klasmanı en yüksek olan 8 erkek ve 8 kız sporcu davet edilmiştir. Bu sporcular antrenörleri ile birlikte kampa katılmış, bunun yanı sıra kampta oyuncusu olmayan ancak kampa katılmak isteyen antrenörlerle birlikte antrenör sayısı 22 olmuştur.

Gelişim kampında sporcuların; Servis ve Servis Karşılama ile Arka Çizgi Oyunu durumlarıyla ilgili becerilerini geliştirici çalışmalar yaptırılmıştır. Antrenörlere ise, kampa katılan sporcuların, bu oyun durumlarıyla ilgili sahip oldukları yetkinlikler neler olmalı ve bunlar nasıl geliştirilmeli konularında hem kuramsal, hem de uygulamalı eğitim verilmiş, aldıkları eğitimle ilgili uygulama yapmaları sağlanmıştır.