Teniste tarihi hafta

Türkiye tenis tarihinde en çok final oynanan ve en fazla şampiyonluk elde edilen tarihi haftayı, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) turnuvalarında 10 final maçı ve 6 şampiyonlukla geride bıraktık.

Turnuvalarda ter döken sporcuları tebrik eden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş,"Sporcularımızla ilkleri başarmaya devam ediyoruz. Kurduğumuz sistemin sonuç verdiğini görmek bizleri mutlu ediyor, elbette bu başarılar tesadüf değil. Daha da iyi olmak için çabalıyoruz" dedi. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde toplamda 11 sporcumuz ITF ve ITF Junior turnuvalarında 10 final maçında oynama başarısı gösterdi. 10 finalden 6 şampiyonluk kazanırken 4 de ikincilik başarısı elde ettik.

“Daha da iyi olmak için çabalıyoruz”

Gelecek vadeden sporcularla ilkleri başarmaya devam ettiklerini söyleyen Durmuş, “Bu hafta uluslarası turnuvalarda 10 final, 6 şampiyonluğumuz var. Emek veren, turnuvalarda ter döken bütün sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Kurduğumuz sistemin sonuç verdiğini görmek bizleri mutlu ediyor, elbette bu başarılar bir tesadüf değil. Umut vadeden sporcularımızla geleğimize yön çiziyoruz. Daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Daha da iyi olmak için çabalıyoruz” ifadlerini kullandı.

Sporcularımızın turnuvalarda kazandıkları başarılar;

Pemra Özgen Portekiz’de düzenlenen 25 bin dolar ödüllü Òbidos Ladies Open turnuvasının final maçında 4 numaralı seribaşı Urszula Radwanska ile karşılaştı. İlk seti 7-5 aldıktan sonra ikinci sette 3-0 öndeyken rakibinin maçtan çekilmesiyle kariyerinin 16. tekler zaferine Portekiz'de uzandı.

Altuğ Çelikbilek Bulgaristan’da düzenlenen 15 bin dolar ödüllü Santa Marina Cup turnuvasında, 2 saat 38 dakika süren final maçı sonunda Bulgar rakibi Alexander Donski'yi 6-7, 6-3, 6-2 ile yenerek kariyerinin 5. bu senenin 2. tekler zaferine ulaştı.

Ergi Kırkın Antalya’da düzenlenen 15 bin dolar ödüllü Daikin Cup Tennis Series turnuvasında 2 saat 39 dakika süren karşılaşmada gülen taraf oldu. Rus rakibi Denis Klok'u 6-3, 3-6, 6-4'lük setlerle geçen Ergi bu galibiyetle kariyerinin 2. tekler zaferini elde etti.

 

Ekin Erçetin İstanbul'da düzenlenen Enka ITF Junior J4 turnuvasında Laura Hietaranta'yı 1-6,6-0,6-0'lık setlerle geçerek şampiyonluğa uzandı.

 

Cemre Anıl partneri Dasha Ivanova ile birlikte 15 bin dolar ödüllü Daikin Cup Tennis Series turnuvasında çift kadınlar kategorisinde Yulia Kulikova-Eleonora Malinaro çiftini finalde 6-3, 7-5'lik setlerle yenerek şampiyon oldu.

Zeynep Sönmez Antalya'da düzenlenen 15 bin dolar ödüllü Daikin Cup Tennis Series turnuvasında 1 numaralı seribaşı Eleonora Molinaro'ya 7-5, 6-4'lük setlerle yenilerek turnuvayı finalist olarak tamamladı

 

Umut Akkoyun – Mert Alkaya çifti Antalya'da düzenlenen Daikin Cup Tennis Series turnuvasının 1 numaralı seribaşları Victor Vlad Cornea-Mircea Alexandru Jecan ikilisine finalde 6-0,6-2'lik setlerle yenilerek 15 bin dolar ödüllü turnuvada ikincilik başarısı elde etti.

 

Enka ITF Junior J4 turnuvasının çiftler kategorisinde ise Selin Lidya Sepken partneri Maria Sholokhova ile birlikte çift kadınlar kategorisinde şampiyon olurken Beyda Baykal partneri Eva Prokopenko ile birlikte ikinciliği elde etti. Erkeklerde ise Arda Azkara partneri Matas Vasiliauskas ile birlikte ikinci oldu.