Büyükelçiler Avrupa Günü Tenis Turnuvası'nda raket salladı

Sporun birleştirici gücü ile 9 Mayıs Avrupa Günü'nün kutlandığı turnuvada, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Dışişleri Bakanlığı, AB Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, AB Türkiye Delegasyonu, Ankara'da bulunan Büyükelçilikler, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve paralimpik tenisçiler ter döktü. Turnuvayı kazananlara kupalar, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals tarafından takdim edildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı: "AB ile bütünleşme sürecimiz sporla hızlanacak"

Tenisin Türkiye'de oldukça yaygınlaşan bir spor haline geldiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı,"Tenis sadece belli bir kesimin oynadığı bir spor değil, Anadolu'nun her kasabasında artık kulüplerimiz var. Bugün burada sadece diplomat arkadaşlarımız ya da tenis kulübüne üye kişilerle tenis oynamıyoruz aynı zamanda paralimpik, engelli sporcularımızı da davet ettik. Onlarla da tenis oynuyoruz. Spor birleştiricidir. Biz genç bir nüfusa sahip bir Türkiye olarak spor kanalıyla Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecimizi hızlanacağına inanıyoruz. 9 Mayıs Avrupa Günü hep böyle güneşli sağlıklı, mutluluk ve enerji dolu günler getirir. Hem vatandaşlarımıza hem diğer Avrupa vatandaşlarına. Avrupa Günü kutlu olsun" diye konuştu.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş: "Tenisin her etkinliğinde amaç farkındalık yaratmak"

Turnuvanın bir bayram havasında geçtiğini belirten TTF Başkanı Cengiz Durmuş, "Tenis her hafta turnuvalarla geçen profesyonelleri yarıştığı bir organizasyon gibi ama işin sosyal tarafına baktığınız zaman da her günün anlamına ve amacına yönelik turnuvalar da düzenleyebileceğimizi görüyoruz. Avrupa Günü vesilesiyle Ankara'da Sayın Bakan Yardımcımız Faruk Kaymakçı ile birlikte bütün elçiliklerimizi davet ederek çok güzel bir katılımla Ankara Tenis Kulübü'nde toprak kortta bugün bu turnuvayı gerçekleştirdik. Avrupa Günü Tenis Turnuvası'nın herkesin keyifle yarıştığı bir bayram havasına dönüştüğünü düşünüyorum. Tenisin her etkinliğinde bir amaç, bir farkındalık yaratmak gerektiğine inanıyoruz. Bugün Avrupa Günü'nde paralimpik sporcularımızı unutmamamız gerekiyor. Onlarla birlikte kortta olabilmeyi onlarla birlikte aynı enerjiyi paylaşmayı amaçladık" dedi.