Yarı final eşleşmeleri belli oldu

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta tablonun üst tarafındaki yarı final, Çek tenisçiler Barbora Strycova ile Marketa Vondrousova arasında oynanacak.

WTA Turu’nun prestijli turnuvalarından TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta ilk yarı final eşleşmesi belli oldu. Rakiplerini eleyen iki Çek tenisçi Barbora Strycova ve Marketa Vondrousova, Spor Toto Tenis Park’ta final yolunda birbirleriyle eşleşti.

Günün ilk maçında korta çıkan Strycova, galibiyete uzanırken etkileyici bir geri dönüş gerçekleştirdi. Kazak Elena Rybakina karşısında açılış setinde oyunla tanışamayan Strycova, ikinci seti 8/6’lık tie-break neticesinde alıp mücadeleyi final setine taşıdı.

Kazandığı setin moraliyle üçüncü sette güçlü bir performans sergileyen 33 yaşındaki Strycova, elemelerden gelen genç Rybakina’ya oyun şansı tanımadı. İki saatin sonunda 0-6, 7-6, 6-0’la sevinen Strycova, bu sezonki ilk yarı finaline İstanbul’da adım attı.

Klasmanın 46. basamağındaki Vondrousova ise adını son dörde yazdırırken elini çabuk tuttu. İspanyol rakibi Lara Arruabarrena’yı 6-1, 6-2 mağlup eden 1999 doğumlu Vondrousova, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’taki üçüncü maçında da set kaybı yaşamadı.

Tablonun alt tarafındaki yarı final ise Hırvat ve Rus raketlerin mücadelesine sahne olacak.

Günün üçüncü çeyrek finalinde Hırvat Petra Martic ile Fransız Kristina Mladenovic karşı karşıya geldiler. 3.5 saate yakın büyük bir mücadeleye sahne olan maçı 7-6(4), 4-6, 7-6(2) kazanan dünya 40 numarası Martic yarı finale yükseldi.

Son çeyrek final maçında iki Rus raket karşı karşıya geldiler. Bir önceki turda turnuvanın iki numaralı seri başı olan Buzarnescu’yu yenerek bir sürprize imza atan Gasparyan bu maçı da 7-5, 6-4’lük iki set sonucunda kazanarak yarı finale yükselen isim oldu.