KYK Projesinde iki hafta geride kaldı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatları ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından imzalanan protokol çerçevesinde “KYK Gençleri Kortta” adlı tenis projesi tüm hızıyla hayata geçirilmeye başlandı.

Tenisin yaygınlaştırılması amacıyla T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanmış iş birliği protokolü çerçevesinde Ağrı, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Karabük, Malatya, Manisa, Mersin, Rize ve Sivas'taki kız ve erkek yurtlarında açılan tenis kursları ile yurtlarda barınan gençlerimizin tenisle tanışmaları sağlanıyor. Bu illerde başlatılan pilot çalışma sonrası proje tüm illerde yaygınlaştırılacak.

Projeye katılan gençlere tenis eğitimi verilmekte. Eğitim belli bir aşamaya geldikten sonra projeye katılan gençler arasında tenis turnuvaları düzenlenecek, eğitimin sonunda katılım sertifikası verilecek. İsteyen katılımcılar TTF i-kort sistemi üzerinden müracaat ederek lisanslı tenis sporcusu olabilecekler, tenis hakemliği kurslarına da müracaat edebilecekler.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatıyla başlanan proje tenisin ülke çapına yayılması için büyük önem taşıyor. Bu konuda TTF başkanı Cengiz Durmuş, “Bu projeyle üniversitelerdeki binlerce gencimiz tenis öğrenecek, gittikleri yerlerde tenis anlatıp öğretecekler. Türkiye Tenis Federasyonu olarak tüm kurullarımızla bu projeyi önemsiyoruz” diye konuştu.