Çağla güçlü rakibini geçemedi

Çağla Büyükakçay, üç sene önce Türk tenis tarihinin en büyük zaferine imza attığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a bu kez erken veda etti. Büyükakçay, Spor Toto Tennis Park’ta düzenlenen turnuvanın ilk turunda tecrübeli rakibi Svetlana Kuznetsova’ya 6-3, 7-6 mağlup oldu.

İlk sette istediği performansın uzağında kalan Çağla, ikinci sette başa baş bir mücadele sergiledi. 4-2’lik üstünlüğü yakaladığı sette Kuznetsova’nın üst üste üç oyun alıp 5-4 öne geçmesine engel olamayan Büyükakçay, akabinde iki maç puanı kurtarıp seti tie-break’e taşıdı.

Düğümü çözen tie-break’te daha az hata yapan dünya eski 2 numarası Kuznetsova, kritik oyunu 7/4’lük skorla kazanıp maça noktayı koydu. Kariyerinde iki slam şampiyonluğu bulunan Rus raket, ikinci turda Ajla Tomljanovic veya Marketa Vondrousova ile karşılaşacak.

Büyükakçay ise TEB BNP Paribas İstanbul Cup’taki serüvenini çiftler kategorisinde sürdürecek. Bir diğer milli tenisçi Pemra Özgen ile ortaklık kuran Çağla, yarınki (24 Nisan Çarşamba) ilk tur eşleşmesinde 1 numaralı seribaşları Timea Babos/Kristina Mladenovic ile oynayacak.