Çağla Büyükakçay çeyrek finalde

Bu yıl 7. kez düzenlenen Lale Cup turnuvasına dün iyi bir başlangıç yapan Çağla, bugün de ortaya koyduğu başarılı oyun sonunda Özbek rakibi Nigina Abduraimova’yı 6-2 6-2 ‘lik iki set sonunda geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. Bir buçuk saate yakın süren mücadelede Çağla yakaladığı 17 servis kırma şansından 6 tanesini değerlendirirken servis attığı oyunların %75’ini kazandı. Çağla yarı final için turnuvanın 6. seri başı Hintli Ankita Raina ile karşılacak. 

60 bin dolar para ödüllü Lale Cup turnuvasının bugün oynanan çiftler kategorisinin maçlarında ise iki temsilcimiz çeyrek final şansı yakaladı. İpek Soylu – Barbora Stefkova çifti Melis Sezer – İpek Öz çiftini 6-3,6-3 skorla, Pemra Özgen – Greet Minnen çifti Valentini Grammatikopoulou - Ankita Raina çiftini 7-5 ve 6-4 setler sonucunda yenerek Lale Kupası'nın çiftler kategorisinde çeyrek final biletini aldılar.

Milli tenisçimiz Pemra Özgen’in dün 5-7 ve 1-1 iken havanın kararması nedeniyle yarım kalan tekler maçına bugün devam edildi. Rakibinin ikinci seti de 6-3 alması sonucunda Pemra turnuvaya tekler kategorisinde veda etti.

Bugün korta çıkan bir diğer temsilcimiz Berfu Cengiz, Yunanlı rakibi Valentini Grammatikopoulou karşısında 6-4,6-1’lik iki set sonucunda kaybederek turnuvaya veda eden sporcularımız arasına katıldı. 

İpek Soylu ve Barbora Stefkova çiftinin ilk seti 6-1 önde bitirdiği ikinci sette Berfu Cengiz-Jessy Rompies çiftinin 4-4 beraberliği yakaladığı çeyrek final maçının devamı ise olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın oynanacak.