Lale Cup ana tablo heyecanı başladı

Bu yıl 7. düzenlenen Uluslararası Lale Cup turnuvasında bugün ana tablo maçları da başladı. Temsilcilerimizden Betina Tokaç Hintli Raina Ankita’ya 6-1 6-0 ‘lık iki set sonucunda yenilerek turnuvaya veda etti. İki Türk raketin karşılaşmasında ise gülen taraf Berfu Cengiz oldu. Zeynep Sönmez’i 7-6(2) 6-3’lük setlerle mağlup eden Cengiz’in bir sonraki turdaki rakibi Yunanlı Valentini GRAMMATIKOPOULOU olacak.

10 Nisan Çarşamba günü saat 11:00’de başlayacak maçlarda Türk raketler İpek Soylu, İpek Öz, Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay bir üst tura çıkabilmek için mücadele edecekler.

Övünç’ten ana tablo gelmedi.

7. Lale Cup turnuvasının eleme tablosunda kalan tek temsilcimiz Selin Övünç, bugün oynadığı maçta Hırvat Ana Vrljic’e 3 sette yenilerek ana tabloya çıkma şansını kaybetti.

Övünç ilk seti 6-4 ile kaybettikten sonra ikinci sette de 5-2 geriye düşmesine rağmen sonraki 5 oyunu da kazanarak 7-5 ile seti hanesine yazdırdı. Super maç tie-break olarak oynanan son seti 10-2 hanesine yazdıran Vrljic ana ise tabloya yükselme hakkı kazanan isim oldu.

Ana Vrljic dışında ana tabloya yükselen isimler şunlar. Stephaine Wagner (Almanya), Sofya Lansare (Rusya), Illona Kremen (Belarus), Iryna Shymanovich (Belarus), Ivana Popovic (Avustralya).