Övünç, Hollandalı rakibini geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Lale Cup bugün eleme maçlarıyla başladı. İstanbul Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İBB Spor Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvanın eleme müsabakalarının ilk gününde milli tenisçimiz Selin Övünç, Hollandalı rakibi Rosalie Van der Hoek’i 7-5 ve 6-1’lik setlerle geçti. Övünç ana tabloya kalmak için yarın Hırvat rakibi Ana Vrljic ile karşılacacak.

Toplam 60 bin dolar ödüllü uluslararası Lale Cup turnuvasının bugün başlayan eleme maçlarında yer alan 6 oyuncumuzdan galibiyete uzanan tek isim Selin Övünç olurken yarın başlayacak ana tablo maçlarında Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay ve Berfu Cengiz kendi puanları ile; İpek Soylu, İpek Öz, Zeynep Sönmez, Betina Tokaç wild card'la yer alacaklar.

Ana tablo kuraları çekildi

Yarın başlayacak ana tablo maçlarının kurası da bugün çekildi. İpek Öz Ukraynalı rakibi Olga Ianchuck ile karşılaşırlarken Pemra Özgen’in rakibi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nden 8. seribaşı Raluca Geargiana Serban olacak.

Çağla Büyükakçay'ın Rus rakibi Anastasia Gasanova karşısında mücadele edeceği turnuvada İpek Soylu Belçikalı rakibi 7. seribaşı Greet Minnen karşısında galibiyet arayacak. Betina Tokaç’ın rakibi ise 6. seribaşı Hintli Ankita Raina olacak. Çekilen kura sonucu iki tenisçimiz Zeynep Sönmez ve Berfu Cengiz birbirlerine karşı mücadele edecekler.

Turnuvada 1 numaralı seri başı olarak WTA 96 numarada Rus Vitalia Diatchanko, 2 numaralı seri başı olarak Çek Cumhuriyetinden WTA 116 numarada Marie Bouzkova yer almakta.

Maçlar 9 Nisan Salı günü saat 11:00’de başlayacak, sporcularımızdan Zeynep Sönmez, Berfu Cengiz, Selin Övünç ve Betina Tokaç da yarın tekler kategorisinde mücadele edecek.