Milliler Spor Her Yerde'ye konuk oldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Fed Cup Kaptanı Alaaddin Karagöz, milli tenisçiler Ayla Aksu ve İpek Öz, TRT Spor ekranlarında canlı olarak yayınlanan Spor Her Yerde programına konuk oldu.

Cansu Canbaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda öncelikle Türkiye'nin Fed Cup'taki mücadelesi konuşuldu. İngiltere'de düzenlenen organizasyonda iyi bir sonuca imza attıklarını belirten Cengiz Durmuş, "Birbirinden güçlü ülkelere karşı mücadele verdiğimiz Fed Cup 1. Küme'de başarılı bir performans sergileyerek yerimizi koruduk" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

2013'ten beri 1. Küme'de boy gösteren Fed Cup ekibimizin kaptanı Alaaddin Karagöz, "Hırvatistan ve Sırbistan yenilgilerinin ardından Gürcistan ve Yunanistan'ı yenerek organizasyonu tamamladık. Kümede kalmamızı başarı olarak görüyorum. Takımımızın gelişiminden memnunuz. Yeni katılan oyuncularımızın da bu heyecanı yaşaması, gelecek için önemli" şeklinde konuştu.

Tenis yaşamına dair açıklamalarda bulunan Ayla Aksu, "Çağla Büyükakçay'ın 2016'da elde ettiği WTA zaferi ve dünya sıralamasında ilk 100'e girmesi hedeflerime ulaşma adına bana örnek oluyor. Her tenisçinin olduğu gibi benim de amacım sürekli üst düzey oynamak ve Grand Slam turnuvalarında yer alabilmek. Bu sporu sevip, çok çalışırsanız başarının geleceğine inanıyorum" dedi.

Fed Cup takımızın en yeni üyesi İpek Öz ise yaptığı değerlendirmede, "Fed Cup'taki ilk maçıma Yunanistan serisinde çıktım. Takım arkadaşım Berfu Cengiz ile birlikte çiftler müsabakasını kazanıp seriden galip ayrıldık. Fed Cup kariyerim için müthiş bir başlangıç oldu" şeklinde görüş belirtti.  

Türk tenisini daha üst noktalara taşımak için çalışmaların sürdüğünü belirten Durmuş, "Türkiye, tesisleşme adına büyük mesafe kat etti. İsteyen herkesin yararlanabileceği imkanlar mevcut. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri, sponsorlarımızın katkılarıyla düzenlediğimiz organizasyonlar tenisin yayılması için ekilen tohumlardı. Ne mutlu bize, tenis artık ülkemizde daha fazla ilgi görüyor" dedi.

2019'un Göbeklitepe yılı ilan edilmesi vesilesiyle gerçekleştirilen Göbeklitepe Bahar Kupası hakkında da konuşan Durmuş, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Göbeklitepe Bahar Kupası'na yoğun ilgi oldu. Bu turnuvanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bunun gibi organizasyonlar, Türkiye'nin tenis ülkesi olduğunu gösteriyor" diyerek sözlerini noktaladı.