Şanlıurfa'da Göbeklitepe Bahar Kupası heyecanı

Şanlıurfa'da düzenlenen Göbeklitepe Bahar Kupası'nda mücadele veren sporcular, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile birlikte "Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi gezdi. Ören yerindeki T biçimli dikili taşları yakından görme fırsatı bulan genç tenisçiler, alanda bol bol fotoğraf çektirdi.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, gezinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuları Şanlıurfa'da eşsiz bir tarihle de tanıştırdıklarını söyledi. Şanlıurfa'da ilk kez bir turnuva düzenlediklerini belirten Durmuş, "Tenisin her yere yayılabilmesi, Anadolu'nun her köşesinde olabilmesi için verdiğimiz uğraşın bugün en güzelini yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019'u Göbeklitepe yılı ilan etmesinden sonra federasyon olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise 2019'un Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle spor camiasının bölgeye ilgi göstermeye başladığını dile getirdi. TTF'nin bu kapsamda Göbeklitepe ismi ile Şanlıurfa'da ulusal turnuva gerçekleştirdiğini belirten Çiftçi, "110 sporcumuzu burada ağırlıyoruz. 12 bin yıllık yerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerimizin kendi kültürlerini, tarihlerini, medeniyetini öğrenmiş olmaları eğitim anlamında da önemli." diye konuştu.

Göbeklitepe Bahar Kupası, 8 Şubat Cuma günü yapılacak final karşılaşmalarıyla son bulacak.