12 Yaş Milli Takımları Avrupa Kış Kupası'nda

25-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen eleme mücadeleleri neticesinde 12 Yaş Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne katılacak ülkeler belirlendi. Eleme gruplarında ilk ikiye giremeyen kırmızı-beyazlı ekiplerimiz, sekizli finaller için vize alamadı.

Danimarka'nın Hillerod şehrindeki elemelerde ter döken 12 yaş erkek takımımız, grubunu dördüncü sırada tamamladı. İlk maçında Lüksemburg'u 3-0 yenen Ay-yıldızlılar, yarı finalde Bulgaristan'a 3-0 kaybedince finallerin uzağında kaldı. Bora Bakıcı, Haydar Cem Gökpınar ve Kerem Yılmaz'dan oluşan; Orhan Ataş ve Mustafa Er'in antrenörlüğünü yaptığı milliler, üçüncülük/dördüncülük maçında ise Finlandiya'ya 3-0 yenildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen elemelerde boy gösteren 12 yaş kız takımımız, açılış turunda Romanya'ya 3-0 yenildikten sonra klasman serilerinde güçlü bir performans sergiledi. Önce Danimarka'yı, ardından Gürcistan'ı 3-0 ile geçen genç milliler, grubunda beşinciliği elde etti. Nisan Can, Simay Keleş ve Deniz Dilek'in temsil ettiği Ay-yıldızlı ekibin kaptanlığını Deniz Ataş ve Dilek Göncü üstlendi.

8-10 Şubat tarihleri arasındaki 12 Yaş Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde erkeklerde İtalya, Polonya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Büyük Britanya, Romanya ve Rusya; kızlarda ise Bulgaristan, Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Fransa, Rusya, Romanya ve Ukrayna yer alacak.