Başkan Durmuş Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 2018 Mali Olağan Genel Kurulu'nun ardından Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

İlk günden bu yana yürütülen çalışmalarla, tenisi herkesin sporu haline getirme amaçları doğrultusunda hedefe emin adımlarla ilerlediklerini belirten Başkan Durmuş, bugün gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkemizde az kişinin ulaşabilme ve tanışma imkanı yakaladığı tenis sporunu, inşa edilen tesisler ve düzenlenen organizasyonlarla tüm ülkeye yaydıklarını belirten Durmuş, "Bakanlığımız ve sponsorlarımızın da desteğiyle hemen her ilimizdeki tesislerimizle tenisi vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Çalışmalarımız sadece sporcularımız için değil, boş vakitlerini sporla değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız için de sürüyor. Ama bunun yanında ulusal ve uluslararası turnuvalarla da dikkatleri tenisin üzerine çekiyoruz. Doğu Ligi de bu anlamda başarıya ulaşan çok ciddi bir projemiz. Doğu Ligi'nin yanı sıra İç Anadolu ve Karadeniz'de de bölgesel tenis ligleri oynanıyor. Tenisin Türkiye'ye yayılabilmesi, zengin sporu algısından kurtulabilmesi adına çok önemli adımlar atıyoruz." dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜKLERİ TENİS LİGİ'NE
TTF Başkanı Cengiz Durmuş, gelecek yıldan itibaren hayata geçirilmesi planlanan Türkiye Tenis Ligi hakkında da bilgi verdi.

Türk sporunun "Dört büyükleri" Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u da tenise dahil etmek istediklerini belirten Durmuş, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile görüştüklerini dile getirirken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile de bir araya gelip bir mutabakata varmak istediklerini söyledi.

Yürüttükleri projelerden sağlanan güvenle tenis camiası tarafından mali genel kurulda takdir gören Cengiz Durmuş, sözlerini "Her geçen gün bir kademe daha yukarı çıkıyoruz. Biz hep ilerleyeceğiz, çalışmalarımızı artıracağız, büyüyeceğiz. Ta ki dünya çapında sporcular yetiştirip 'Türkiye tenis ülkesidir, dünya tarafından bilinir tenis sporcularına sahiptir.' görüşünü herkesin kabullenmesini sağlayana kadar" şeklinde noktaladı.