Antalya'da son sekizde dört Türk

Antalya Belek'te düzenlenen GD Tennis Cup ITF 15K turnuvasında Melis Sezer, İpek Öz, İlay Yörük ve Zeynep Sönmez son sekize kalmayı başardı.

Organizasyonun 5 nolu seribaşı ismi Melis Sezer, ikinci turda Rumen Gabriela Tatarus'u 7-5, 6-1'le geçip çeyrek finalde Ukraynalı Daria Snigur ile eşleşti.

Wildcard ile ter döken Zeynep Sönmez ise elemelerden gelen İsviçreli Joanne Zuger'i 6-1, 6-3 yenerek 2 nolu seribaşı Bulgar Dia Evtimova'nın rakibi oldu.

Sert zemindeki toplam 15 bin dolar ödüllü turnuvada diğer bir çeyrek final eşleşmesi iki Türk sporcu, 8 nolu seribaşı İpek Öz ile İlay Yörük arasında oluştu.

İlk turu üç sette aşan İpek, ikinci turda Çek Barbora Miklova'yı 6-4, 7-5'le elerken; İlay ise 4 nolu seribaşı Bulgar Julia Stamatova'yı 6-1, 6-1'le devirdi.

CENGİZ DE İLERLİYOR
Aynı adresteki Futures turnuvasında mücadele eden 20 yaşındaki Cengiz Aksu, üç eleme maçı kazanarak girdiği ana tabloda adını çeyrek finale yazdırdı.

İkinci tur rakibi Rus Ivan Nedelko'nun turnuvadan çekilmesiyle yoluna devam eden Cengiz, bir sonraki sınavını Belçikalı Jeroan Vanneste önünde verecek.