Cumhuriyet Kızları'nda 18. yıl heyecanı

Türkiye’nin en köklü kadınlar tenis organizasyonu niteliğindeki Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’na 22-27 Ekim tarihleri arasında TED Spor Kulübü ev sahipliği yapıyor. 18. kez düzenlenen turnuvada bu sene sekiz Türk sporcu teklerde ana tablo mücadelesi veriyor.

Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nın basın toplantısı ise Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, Turnuva Direktörü Melis Yafe, milli sporcular Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Berfu Cengiz’in katılımıyla gerçekleştirildi.

“PAYDAŞLARA İHTİYAÇ VAR”
Açılış konuşmasını yapan Cengiz Durmuş, “Dünyanın en fazla sayıda turnuva düzenleyen ülkelerinden biriyiz. Hedefimiz Türk tenisinin seviyesini her geçen gün arttırmak. Bu hedef doğrultusunda paydaşlara ve destekçilere ihtiyacımız var. TED Spor Kulübü’ne bu konuda teşekkür borçluyuz” dedi.

Türk sporcuların finale ilerlemesi durumunda seyirci rekorunun kırılacağına inandığını söyleyen Mehmet Tınaz ise “Temsilcilerimizin katılımının yoğun olması çok sevindirici. Federasyonumuzun desteğiyle turnuvayı önümüzdeki yıl ITF 25K’dan ITF 60K seviyesine çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“UMARIM KUPA TÜRKİYE’DE KALIR”
2012’de bu turnuvada teklerde ikincilik ödülüne uzanan Çağla Büyükakçay, “Böylesine değerli bir organizasyonu düzenlediği ve yaşattığı için TED Spor Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Sponsorların desteğiyle turnuvanın daha da büyümesini diliyorum. Umarım kupa Türkiye’de kalır” şeklinde konuştu.

Ev sahibi TED Spor Kulübü’nün sporcusu ve organizasyonun 7 numaralı seribaşı ismi Pemra Özgen, Türk tenisi için güzel bir hafta olması temennilerinde bulunurken, genç yetenek Berfu Cengiz ise turnuvaya iyi bir şekilde hazırlandığını, çalışmalarının karşılığını almak istediğini belirtti.

Bu sene 18’incisi düzenlenen toplam 25 bin dolar para ödüllü Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda çiftler kupası 26 Ekim Cuma, tekler kupası 27 Ekim Cumartesi günü sahibini bulacak.