Yörük ilk engeli aştı

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) takvimindeki 18'inci yaşını kutlayan Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası'nda ana tablo heyecanı başladı. TED Spor Kulübü kortlarında düzenlenen organizasyonun açılış gününde korta çıkan İlay Yörük, ilk maçını kazanarak adını son 16'ya yazdırdı.

Bu ayın başında Bulgaristan'da büyükler kariyerinin ilk tekler finalini oynayarak dikkatleri üzerine çeken 2001 doğumlu Yörük, kendisi gibi wildcard ile mücadele veren İtalyan Benedetta Ivaldi'yi set şansı tanımadı. Rakibini 7-6, 6-3'le saf dışı bırakan İlay, ikinci turda Makedon Lina Gjorcheska ile eşleşti.

Çiftler kategorisinde Çağla Büyükakçay/Pemra Özgen ve Melis Sezer/Oana Simion ekipleri çeyrek finale ilerledi. 25 bin dolar ödüllü turnuvanın 2012 ve 2013 şampiyonları Büyükakçay/Özgen, Ferrando/Vrljic'i 7-5, 6-2 ile geçerken; Sezer/Simion ise Kruzhkova/Palkina'yı 6-0, 2-6, 10/5 ile mağlup etti.

Cumhuriyet Kızları'nda yarın (23 Ekim Salı) 12'si teklerde, 2'si çiftlerde olmak üzere 14 müsabakanın heyecanı yaşanacak. Başak Eraydın, Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay, Berfu Cengiz, Ayla Aksu, İpek Soylu ve İpek Öz'ün birinci tur maçlarına çıkacakları günün perdesi saat 10.00'da açılacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI