Başkan Durmuş köklü organizasyonu değerlendirdi

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, bu yıl 70’inci kez düzenlenen American Express İstanbul Challenger TED Open’a dair değerlendirmelerde bulundu.

TED Spor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı organizasyon, tekler finali ile son bulurken Başkan Durmuş, başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını ifade etti.

Başkan sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye'nin sadece teniste değil, yapılan tüm spor dalları arasında en köklü organizasyonlarından biri olan American Express İstanbul Challenger TED Open, ülkemizde spor kültürünün gelişimi için de büyük bir önem taşıyor. ATP Challenger Turu'nun en prestijli ve en eski turnuvalarından biri olan organizasyon Türk sporuna kattığı değerin yanı sıra, ülkemizin de uluslararası bilinirliğinin arttırılmasına da büyük katkı sağlamaktadır.''

Sporcularımıza kendi ülkelerinde, ev sahibi statüsünde uluslararası bir turnuva oynama imkanı tanıyan American Express İstanbul Challenger TED Open, aynı zamanda dünyanın üst düzey tenisçilerini ağırlayarak, oyuncularımıza uluslararası rekabet ortamı da yaratıyor.

Bu turnuvanın yarattığı değer, Türkiye Tenis Federasyonu olarak ülkemizde tenise olan ilgiyi artırmak, tenisi herkesin sporu haline getirmek ve dünya çapında şampiyonlar yetiştirmek gibi hedeflerimize de paralel şekilde ilerlemektedir.

Bu vesileyle TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz ve yönetim kuruluna, turnuvada emeği geçen herkese, organizasyonun devamlılığına katkı sunan tüm sponsorlara teşekkür ediyorum.