Doğu Ligi'nde heyecan sona erdi

Türkiye Tenis Federasyonu ile Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortak çalışmalarıyla bu sene yedincisi yapılan Doğu Ligi'nde kupalar sahiplerini buldu. 31 Ağustos - 5 Eylül tarihlerinde Batman TPAO Yerleşkesi'nde düzenlenen organizasyonda toplam 58 takım, 350 sporcu mücadele verdi.

Takım mücadelelerinde kupa erkeklerde Malatya, kadınlarda Şanlıurfa'ya gitti. Malatya Tenis ve Dağcılık, finalde Ağrı Gençlik'i 2-1 yenerek erkeklerdeki şampiyonluk unvanını korurken, kadınlar finalinde Erzurum Tenis İhtisas'ı 2-0'la geçen Şanlurfa Büyükşehir Belediye'nin üstünlüğü vardı.

Doğu Ligi'nde ferdi mücadelelerde ise son şampiyonlar zirveden inmedi. Finalde Sadık Güvener'i mağlup eden Hasan Dağ 2018'de de ipi göğüslerken, bir önceki gün tamamlanan kadınlar turnuvasında Ayşe Erkuş üst üste ikinci zaferini kucaklamıştı.

Altı gün boyunca keyifli maçlara sahne olan Doğu Ligi'nde dereceye giren takımlara ve oyunculara ödüllerini Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Mustafa Demir takdim etti.

TAKIM SONUÇLAR

Kadınlar
1- Şanlurfa Büyükşehir Belediyesi Tenis Kulübü
2- Erzurum Tenis İhtisas Spor Kulübü
3- Muş Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü

Erkekler
1- Malatya Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü
2- Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü
3- Diyarbakır Amida Akademi Gençlik ve Spor Kulübü

FERDİ SONUÇLAR
Kadınlar
1- Ayşe Erkuş
2- Hafize Fırat
3- Nilüfer Özer

Erkekler
1- Hasan Dağ
2- Sadık Güvener
3- Basri Kara

2018 DOĞU LİGİ SONUÇLAR