Cengiz Durmuş ve Yankı Erel TRT SPOR'a konuk oldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Wimbledon Gençler Şampiyonu Yankı Erel ve Enka Vakfı ve Enka Spor Kulübü Genel Müdürü Ekrem Ay, TRT Spor ekranlarındaki Spor Her Yerde programına konuk oldu.

ENKA Spor Kulübü Sadi Gülçelik Spor Sitesi Tesisleri'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yayında Başkan Durmuş, Yankı Erel ve Ekrem Ay, Damla Uğurtürk'ün sorularını yanıtladı.

''ÇALIŞMALARIMIZIN MEVYELERİNİ TOPLUYORUZ''

Ülke tenisine ve sporcularına yapılan yatırımın, tenisi ve sporcularımızı ileriye taşıma çalışmalarının artık meyve vermeye başladığını dile getiren Durmuş, ''Yankı da bu çalışma ve projelerin en yakın örneği oldu. Bundan sonra da yeni Yankılar, hatta Yankı'dan daha başarılı sporcular yetiştirme amacımız var. Bu amaca ulaşmak için en önemli faktörlerden biri de sporcu sayımızı artırmak. Bunu da yavaş yavaş sonuçlarını almaya başladığımız tenisi tabana yayma projelerimizle sağlayacağız. Sporcu sayısı arttıkça bu başarıların sayısı kesinlikle artacaktır.'' dedi.

Yankı Erel'in Wimbledon'daki tarihi başarısına da değinen Başkan Durmuş, tenisçilerimizin her mücadele ettikleri yerde en iyisi için ter döktüklerini belirtirken, sözlerine ''Tabii söz konusu Wimbledon gibi bir organizasyon olunca turnuva öncesi şampiyonluğun ilk beklentimiz olmadığını söylemek pek de yanlış olmaz. Biz ondan elinden geleni korta yansıtmasını ve sonuna kadar mücadele etmesini bekledik. O da elinden gelenin fazlasını gösterip bu tarihi başarıya imzat attı.'' şeklinde devam etti.

EN BÜYÜK KORKUSUNU YENDİ

Wimbledon'da şampiyon olan ilk Türk tenisçi olan Yankı Erel, sözlerine tenise başladığı günleri anlatarak girdi. Hayattaki en büyük korkusunun yalnızlık olduğunu belirten Erel, tenis için İstanbul'a geldiğinde de bu korkusuyla sonuna kadar yüzleştiğini ve geçirdiği zor günlerin şu anda bulunduğu konuma gelmesinde büyük katkısı olduğunu söyledi. Wimbledon'daki büyük başarısına da değinen milli tenisçi, ''Sezonun önceki bölümünde Avustralya Açık ve Roland Garros'ta elde ettiğim tecrübelerin bana katkısı büyük oldu. Oralarda sergilediğim performanslar, heyecanımı çok kolay yenmemi sağladı. Bu şekilde de kendi tenisimi korta rahat yansıttım. Kortta ne kadar rahat olsam da turnuvanın başlangıcı biraz zorlu oldu. İlk turdaki önemli galibiyetin ardından ikinci turda maç puanlarından döndük. Bu galibiyetler hem moral hem güven açısından bizi ileriye itti. Sonra da her maç üstüne koyarak yola devam ettik. Sonunda da başardık'' dedi.

Enka Vakfı ve Enka Spor Kulübü Genel Müdürü Ekrem Ay ise tenise olan ilgi artışına değindi: ''Her geçen gün tenise başlayan gençlerimizin sayısı artıyor. Bu artış kulüp olarak bizi de gelişmeye teşvik ediyor. Sporcularımıza en iyi desteği ve çalışma ortamını sunmak için yeni planlar ve projeler geliştiriyoruz. Hem sporcular hem de biz kulüpler aynı yoldayız. Bir tarafın elde ettiği gelişim direkt olarak diğerlerini de gelişmeye zorluyor.'' şeklinde konuştu.