Yankı'ya coşkulu karşılama

Wimbledon Gençler Şampiyonası’ndaki çiftler şampiyonluğuyla tarihi bir başarıya imza atan Yankı Erel, ülkeye dönüşünde büyük coşkuyla karşılandı.

Öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı’na iniş yapan Wimbledon şampiyonu milli tenisçi Yankı Erel’i, ailesi, Avrupa Yakası Tenis Kulübü, ENKA Spor Kulübü Yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu bekledi.

Elde ettiği büyük başarıyı ailesi ve sevenleriyle kutladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yankı, şampiyon olduğuna inanmakta hala güçlük çektiğini ve tarifsiz bir mutluluk yaşadığını belirtirken, ‘’Son puana kadar mücadele ettik. İlk turlarda zor anlar da yaşadık, maç puanları çevirdik ama savaşmaktan hiç vazgeçmedik ve kupaya uzandık. Bundan sonraki hedefim çiftlerin yanına bir de tekler şampiyonluğu eklemek olacak. Ayrıca Buenos Aires’te düzenlenecek olan 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip kupaya uzanmak istiyorum’’ dedi.

15 TEMMUZ’A ARMAĞAN

Duygularını ve gelecek hedeflerini dile getirdikten sonra şampiyonluğu kazandığı günün önemine de vurgu yapan genç tenisçi, ‘’Kupayı 15 Temmuz’da kazanmak da benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Elde ettiğim bu tarihi başarıyı tüm şehitlerimize, gazilerimize ve onların yakınlarına adıyorum’’ şeklinde konuştu. 

Sezonun üçüncü majör turnuvası olan 2018 Wimbledon’da Fin partneri Otto Virtanen ile çiftlerde kupaya uzanan 17 yaşındaki Erel, grand slam seviyesinde şampiyonluk yaşayan ilk Türk erkek tenisçi olarak tarihe geçti.

Bu şampiyonlukla, yine bu yıl Roland Garros Gençler Şampiyonası’nda elde ettiği çiftler çeyrek finalini de geliştiren Yankı, aynı zamanda Wimbledon’da kupa kazanan ilk Türk raket oldu.