Antalya Open'da şampiyon Damir Dzumhur

Belek Kaya Palazzo'nun ev sahipliğinde düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open'da şampiyon Damir Dzumhur oldu. Turnuvanın iki numaralı seribaşı, hafta boyunca yüksek performans sergilediği Antalya'da, finaldeki rakibi Adrian Mannarino'yu üç sette geçerek kupaya uzandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open'da final mücadelesi 1 numaralı seribaşı Adrian Mannarino ve iki numara Damir Dzumhur'u karşı karşıya getirirken, çekişmeli geçen mücadeleyi, 6-1, 1-6, 6-1'lik setlerle Bosnalı dünya 30 numarası Dzumhur kazandı.

Hafta boyunca sırasıyla Marius Copil, Pierre-Hugues Herbet, Jiri Vesely ve Adrian Mannarino'yu saf dışı bırakan 26 yaşındaki Dzumhur, ilk kez bir çim kort turnuvasında mutlu sona ulaştı. Daha önce iki kez de sert kortta kupa kazanan Bosnalı tenisçi, ATP seviyesindeki şampiyonluk sayısını da üçe çıkarmış oldu.

2017 yılında ATP seviyesinde şampiyonluk yaşayan ilk Bosnalı tenisçi olarak tarihe geçen Damir Dzumhur, Turkish Airlines Antalya Open şampiyonu unvanıyla katıldığı basın toplantısında, ''Yıl içerisinde çim kortta 1 ya da iki turnuva imkanım oluyor. Çok fazla maç oynayamadığım bir zemin. Ama burada oynadığım her maçın ardından kendimi biraz daha iyi hissettim. 1 hafta öncesine oranla Wimbledon için beklentilerim daha da yükseldi. Adrian geçen yıl burada final oynadıktan sonra Wimbledon'da kariyerinin en iyi derecesini elde etmişti. Sanırım aynı başarıyı ben de yakalayabilirim'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Antalya'da üst üste ikinci kez ikincilik ile yetinmek zorunda kalan Fransız raket Adrian Mannarino ise aralarındaki birebir rekabette Dzumhur'a ilk kez yenildi. Turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak ter döken Mannarino, bu mağlubiyetle ATP seviyesinde çıktığı beşinci finalden de yenik ayrıldı.

Merkez Kort'ta düzenlenen ödül töreninde şampiyonluk kupasını Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş takdim ederken, ikincilik ödülünü Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya verdi.