Turkish Airlines Antalya Open'a özel açılış

Turkish Airlines Antalya Open ATP turnuvasının Perge Antik Kenti'nde gerçekleştirilen açılış etkinliğinde; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Sırp tenisçi Dusan Lajovic ve tekerlekli sandalye milli takım oyuncusu Büşra Ün, gösteri maçında bir araya geldi.

26-30 Haziran tarihleri arasında Kaya Hotels and Resorts'un ev sahipliğinde düzenlenecek, Türkiye'nin tek ve dünyanın yedinci çim kort turnuvası konumundaki Turkish Airlines Antalya Open, Sırp raket Dusan Lajovic ve Büşra Ün'ün sembolik karşılaşmasıyla start aldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Turizm Müdürü İbrahim Acar, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve ATP yetkililerininde de hazır bulunduğu organizasyonda konuşmasını ise Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş yaptı.

Turkish Airlines Antalya Open’ın hem sporcularımız hem de dünya tenisi için önemine vurgu yapan Başkan Cengiz Durmuş, "Ülkemiz yıllar içerisinde tenis sporu açısından birçok ilki başardı. Dünyanın önde gelen tenis organizasyonlarına ev sahipliği yapmamızın yanında, kortta da sayısız başarılar elde ettik. Birçok sporcumuz uluslararası turnuvalarda şampiyonluk yaşadı. Antalya da bu anlamda en değerli turnuvalardan birine ev sahipliği yapıyor. Hem dünya yıldızlarını ülkemizde izliyoruz hem de sporcularımıza dünya çapında mücadele etme imkanı tanıyoruz. Turnuva, sportif değerinin yanı sıra, Türkiye'nin 2 bin yıllık tarihi ve kültürünün birleştiriciliğini dünyaya duyurma konusunda köprü görevi görüyor'' dedi.

Organizasyonda konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Perge’nin tarihi ve Turkish Airlines Antalya Open’ın şehir ve spor turizmine kattığı değerlerine dikkat çekti. Karaoğlu, ''Antalya, Türk turizminin başkenti. Spor turizminin önemini çok iyi biliyoruz. Antalya şehrinin markasına katkı sağlayacak turnuvalar yapmak istiyoruz. Antalya’da 826 tenis kortu var. Aslında tenisle ilgili Antalya’da alt yapımız hazır. Tek eksiğimiz uluslararası bir turnuvamızdı, geçen yıl itibariyle o da var'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Paralimpik tenisçimiz Büşra Ün ve Dusan Lajovic gösteri maçına çıkarken, açılış toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.