Melis ve İpek'ten bir zafer daha

Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen ITF 15K turnuvasında ortaklık kuran İpek Öz ve Melis Sezer, çiftler ana tablosunda kupaya uzandı.

Organizasyonun çiftler ana tablosunda 1 numaralı seribaşı olarak mücadele eden İpek Öz/Melis Sezer ikilisi, finalde karşılaştıkları Margaux Bovy/Angelina Zhuravleva tandemini 6-2, 4-6, 10/5 ile geçerek şampiyon oldu.

Finale gelene kadar sırasıyla Milevskaya/Pekhova, Iakovleva/Nazarova ve Nazarkina/Khacheva çiftlerini saf dışı bırakan İpek ve Melis, set kaybı yaşamadan finale yükselmeyi başarmıştı.

Bu şampiyonluk, 18 yaşındaki İpek Öz'e ITF seviyesinde dördüncü çifttler kupasını kazandırırken, en fazla ITF şampiyonluğu kazanan Türk raket unvanının sahibi Melis Sezer ise toplamda 41. kez mutlu sona ulaştı.

Çiftlerde organizasyona damga vuran milli raketler, tekler ana tablosunda ter döktü. Teklerdeki 4 numaralı seribaşı İpek Öz, yarı final oynama başarısı gösterirken; 2 numaralı seribaşı Melis Sezer ise ilk turda Valeriya Yushchenko karşısında üç sette kaybetti.