Avrupalı senyörler yeniden Manavgat'ta

Avrupa’da senyör tenis takviminin en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Avrupa Senyörler Takım Şampiyonası, Manavgat’ta başladı.  İki yıl önce Türkiye’de ilk Ali Bey Resort Sorgun kortlarında düzenlenen dev organizasyona bu yıl Ali Bey Club Manavgat ev sahipliği yapacak. Kadın ve erkek tenisçilerin 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+, 80+ ve 85+ kategorilerinde raket sallayacağı organizasyonda çiftler ve karışık çiftler kategorilerinde de kupalar sahiplerini bulacak.

Sergej Blumenstein’ın turnuva direktörlüğünü yaptığı Avrupa Senyörler Takım Şampiyonası’nda Avrupa Senyör Tenis ve Özel Organizasyonlar Menejeri Nadja Koran, ITF Başhakemi Manuel Weiss, ITF Asistan Hakemler Victor Chernov ile Tufan Tercan ve altı Türk hakem görev yapacak. Ali Bey Club Manavgat Eğlence ve Etkinlikler Müdürü Ferhat Serkan Gelmezgil, turnuva direktörü asistanı olarak ter dökerken kortlar menajeri Salih Akyol ve psikoterapist Mahir Güler de organizasyonda görev alacak. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Avusturya, Belçika, Büyük Britanya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’dan toplam 108 tenisçinin katıldığı şampiyona 16 Haziran’da sona erecek.

RENKLİ AÇILIŞ TÖRENİ

Avrupa Senyörler Takım Şampiyonası’ın açılış töreni Ali Bey Club Manavgat’ta gerçekleştirildi. Organizasyonun yeniden Türkiye’ye alınmasında büyük emeği geçen Patricio Travel CEO’su Wolfgang Riedl ile hakemler, kort görevlileri ve sporcuların katıldığı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konuşmaların ardından animatörlerin gösterisi turnuvaya katılan oyuncuların büyük beğenisini kazandı. Açılış kokteylinde ise Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen oyuncular dakikalarca tenis konuştu.

DURMUŞ: TÜRKİYE TENİS ÜSSÜ OLACAK

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş yayınladığı mesajda, federasyon olarak tenisin tüm ülkeye yayılması misyonu ve Türkiye’nin bir tenis üssü olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek; “Bugün geldiğimiz noktada dünyanın en fazla tenis organizasyonu düzenleyen ülkelerinden biri olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl boyunca neredeyse her hafta organize ettiğimiz ITF Futures turnuvalarının yanı sıra TEB BNP Paribas İstanbul Cup, TEB BNP Paribas İstanbul Open ve Antalya Open gibi üç büyük organizasyona da ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle ülkemizin güney sahilleri yıl boyunca dünyanın farklı köşelerinden tenis tutkunlarını ağırlıyor. Uygun iklim, kaliteli ve modern tesisler tenis turizmi için Türkiye’yi avantajlı kılıyor. Daha önce Fed Cup ve Davis Cup serilerine, Dünya ve Avrupa Senyörler Şampiyonaları’na ev sahipliği yapan Ali Bey Club Manavgat önemli bir organizasyona daha sahne oluyor. Avrupa senyör takviminin en önemli buluşması Avrupa Senyörler Şampiyonası’nın ülkemizde yapılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen senyör oyuncularının daha önceki yıllarda olduğu gibi yine keyifli bir şekilde Türkiye’den ayrılacaklarına inanıyorum.” diyerek turnuvaya katılan tüm oyunculara başarılar diledi.

TERCAN: KATILIM ARTACAK

Avrupa Senyör Tenis Şampiyonası’nda görev alan Türkiye Tenis Federasyonu Hakem Şefi Tufan Tercan, Şampiyonanın ülkemizde bir yıl aradan sonra yeniden düzenlenmesinin güzel bir olay olduğunu, ancak buna geç karar verildiğinden dolayı katılımın az olduğuna dikkat çekti. Tercan, “Planlarını aylar önceden yapan Avrupalılar turnuvaya bu yıl pek rağbet göstermediler. Türk oyuncularımız için de bayram haftasına gelmesi bir şanssızlık oldu. Yine de burada tenis oynamak için ortam müsait ve tesis çok güzel olduğu gibi maçlarda heyecanlı başladı. Gelecek yıllarda bu şampiyonaya katılımın daha yüksek olacağına inanıyorum.” dedi