Mert ve İlay Antalya'da ilerliyor

Antalya'da devam eden Tennis Organisation Cup ITF turnuvasında erkeklerde Mert Naci Türker, kadınlarda İlay Yörük son sekize kalmayı başardı.

TTF Team oyuncularından Türker, ikinci turda kozlarını paylaştığı 7 numaralı seribaşı Rus Anton Zaitcev karşısıında güçlü bir performans sergiledi.

Korttan 6-4, 6-2'lik setlerle üstün ayrılan 19 yaşındaki Mert, kariyerinin ikinci çeyrek finalinde 2 numara Avusturyalı Thomas Statzberger ile eşleşti.

İLAY'DAN SÜPER İŞ
Türker gibi ikinci kez çeyrek final gören 2001 doğumlu Yörük ise 8 numaralı seribaşı Bulgar Gebriela Mihaylova'yı üç set sonunda turnuvanın dışına itti.

2 saat 52 dakika süren kıyasıya mücadeleyi 2-6, 7-6, 6-1'le kazanan İlay, yarı final yolunda bir diğer Bulgar Julia Stamatova ile oynayacak.

KAYA/SÖKE FİNALDE
Toprak zemindeki organizasyonun çift erkekler kategorisinde şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanan ilk ekip Can Kaya/Çağatay Sami Söke oldu.

İlk turu ve çeyrek finali maç tie-break neticesinde geçen Kaya/Söke ikilisi, yarı finalde eşleştikleri Baryshev/Zaitcev'in çekilmesiyle finale ilerledi.

Can Kaya üst üste ikinci çiftler finalini yakalarken, Çağatay Sami Söke ise profesyonel kariyerinde ilk kez final heyecanı yaşayacak.