Nazmi Bari Cup'ta 3 kupa Türklere

Bu yıl 13. kez düzenlenen Nazmi Bari Cup 2018 ITF Junior Tenis Turnuvası, erkekler ve kızlar ana tablolarında oynanan final maçlarının ardından tamamlandı. Dört final müsabakasının üçünde mutlu sona ulaşan Türk tenisçiler ise turnuvaya damga vurdu.

TED Spor Kulübü'nde düzenlenen Grade 4 seviye Nazmi Bari Cup 2018 ITF Junior Tenis Turnuvası'nda; Bora Şengül ve Selin Lidya Sepken teklerde, çift erkeklerde Kutsal Korkmaz/Bora Şengül ortaklığı ise çiftlerde mutlu sona ulaştı.

Geçtiğimiz hafta Grade 4 ENKA ITF Junior Turnuvası'nda da şampiyonluk yaşayan Bora Şengül, 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ettiği tek erkekler ana tablosunda finale kadar set kaybetmeden gelirken; ilk kez set yitirdiği şampiyonluk maçında Berk İlkel'i 7-6 4-6 6-2 ile geçerek üst üste iki hafta şampiyonluk sevinci yaşadı. Bora Şengül ayrıca, çift erkeklerde de partneri Kutsal Korkmaz ile kupaya uzandı. 3 numaralı seribaşı olark mücadele ettikleri çiftler finalinde Berk İlkel/Can Zorlu ikilisini 6-3 6-4 ile geçen Şengül/Korkmaz ortaklığı gülen taraf oldu.

SELİN RÜZGARI

Tek kızlar ana tablosunu ise 4 numara olarak raket sallayan Selin Lidya Sepken domine etti. İlk turu bye geçen Sepken, finale gelene kadar rakiplerine sadece 10 oyun kaybederken, final maçında da set kaybetmeden 6-4 6-4 ile kazanmasını bildi. Ekin Erçetin karşısında ilk seti 6-4'lük skorla kazandıktan sonra ikinci sette 1-4 yenik duruma düşen Selin'in, bu andan itibaren üst üste beş oyun kazanarak maçı noktalaması günün en dikkat çeken performansı oldu.

Tekler ve çiftlerde oynanan dört final mücadelesinde korta çıkan toplam 12 raketten 10 tanesinin Türk tenisçiler olması ise organizasyonun öne çıkan noktalarından biri oldu.

Final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde finalistlere ve şampiyonlara plaketlerini; TED Spor Kulübü Tenis Kaptanı Işık Tok ve Türk tenisinin efsane isimlerinden Nazmi Bari'nin kızı Fatoş Bari takdim etti.