Lindstedt ve Inglot'a ikinci kupa

İsveçli Robert Lindstedt ve Britanyalı Dominic Inglot, ortaklıklarının ikinci zaferini TEB BNP Paribas İstanbul Open’da kucakladı.2018 TEB BNP Paribas İstanbul Open’da ilk kupa sahibini buldu.

Garanti Koza Park’taki çekişmeli finalde 1 numaralı seribaşları Ben McLachlan/Nicholas Monroe’yu 3-6, 6-3, 10/8 yenen Robert Lindstedt/Dominic Inglot, ortaklıklarının ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Sırasıyla 4 ve 2 numaralı ekipleri saf dışı bırakarak geldikleri finalde açılış setini 6-3’le yitiren Lindstedt/Inglot, ikinci sette güçlü bir performans ortaya koydu. 4-0 öne fırladıkları bu seti 6-3’le alan tecrübeli ikili, mücadeleyi maç tie-break’e götürmesini bildi.

Lindstedt ve Inglot, Garanti Koza Park’ın açılır-kapanır çatısı altında oynanan finalin maç tie-break’ine de hızlı başladı. Durumu 5/1’e getiren Lindstedt/Inglot, bu noktada rakipleri McLachlan/Monroe’nun farkı eritmesine engel olamasa da maçın sonunu iyi getirdi.

9/6’da üç maç puanı yakalayan Lindstedt/Inglot, ellerine geçen üçüncü maç puanında hata yapmadı ve 10/8’le işi bitirdi. 1 saat 23 dakika sonunda sevinen İsveç-Britanya ortaklığı, 2015 Winston Salem’den sonra bir kez daha kupa sevinci yaşadı.

Kariyerinin 400. çiftler galibiyetine uzanan 41 yaşındaki Lindstedt, ikinci kez final oynadığı İstanbul’da ilk, toplamda 22. zaferini kutlarken; 32 yaşındaki Inglot ise müzesine dokuzuncu kupasını ekledi.

Karşılaşmanın ardından gerçekleştirilen törende, sporculara ödüllerini TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Tuna, Turnuva Direktörü ve Koza WOS Genel Müdürü Yavuz Selek ve Bulgaristan 4. Devlet Başkanı Rosen Plevneliev takdim etti.

Kaynak: www.istopen.net