Başkan Cengiz Durmuş Spor Bahane'ye konuk oldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli tenisçi Çağla Büyükakçay ve Yankı Erel ile birlikte TRT Spor ekranlarında yayınlanan Spor Bahane programına konuk oldu.

TRT İstanbul stüdyolarında, İlknur Özzengin ve Bilal Meşe'nin sunumuyla gerçekleştirilen programda, Başkan Cengiz Durmuş, Çağla Büyükakçay ve Yankı Erel, spor geçmişleri, tenise nasıl yöneldikleri, Türk tenisinin geldii nokta ve gelecek planları hakkında konuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu olarak temel amaçlarının tenisi sokağa indirmek, ulaşılabilir hale gelmesini sağlamak olduğu dile getiren Başkan Durmuş, ''Göreve geldiğimiz günden bu yana sponsorlarımız ve belediyelerimizle yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde tenisi isteyen herkesin oynayabileceği bir spor haline getirdik. Tenisin elit bir spor olduğu algısını kırdık. Bugün baktığımızda  sadece İstanbul değil, Anadolu'nun her yerinde dileyen vatandaşlarımız tenisle tanışabiliyor. Bu sayede önümüzdeki yıllarda sporcu sayımız ciddi derecede artacaktır. Bunun yanında ev sahipliği yaptığımız birçok uluslararası turnuva ve yerel organizasyonlar ile mevcut sporcularımıza elit seviyede mücadele etme, kendilerini geliştirme imkanı sunuyoruz'' dedi.

Çağla Büyükakçay ve Yankı Erel ise tenise çok genç yaşta ailelerinin desteği ile başladıklarını dile getirirken, zor zamanlardan geçerek şu anki konumlarına gelmelerini ailelerine borçlu olduklarını dile getirdi.