Cengiz Durmuş Tenis Raporu'na konuk oldu

Tivibu Spor ekranlarından canlı yayınlanan Tenis Raporu programına konuk olan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Niko Yenibayrak ve Onur Akmeriç’in sorularını yanıtladı. Yaklaşık bir saat süren programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan, sözlerine TEB BNP Paribas İstanbul Cup, TEB BNP Paribas İstanbul Open’ı değerlendirerek başladı ve şöyle devam etti: “İki organizasyon da çok önemli ve düzenlediğimiz diğer uluslararası turnuvalar ile birlikte hepsi, kendi sporcularımıza da en üst seviyede mücadele etme imkanı tanıyor. Oyuncularımızın kendilerini geliştirmesini sağlıyor. Geriye dönecek olursak büyük bir organizasyonel başarıyla 2011'den itibaren üç yıl üst üste düzenlediğimiz WTA Sezon Sonu Finalleri, ülkemizde tenisin daha geniş kitlelere ulaşmasına ciddi katkı sağladı. Hem izleyici hem de sporcu anlamında tenise eğilimin artmasına yol açtı.''

Ülkemizde yıl boyunca 118 uluslararası turnuva düzenlendiği ifade eden Başkan Durmuş, “Sadece TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve İstanbul Open değil Antalya Open da çok değerli turnuvalar arasında. Dünyadaki sayılı çim turnuvalarından birini Antalya'da düzenliyoruz. Wimbledon'un hemen öncesinde düzenleniyor olması da turnuvaya ayrı bir değer katıyor. Yanı sıra yıl boyunca Antalya’da birçok organizasyon yapılıyor. Antalya da bu anlamda turistik değeri ile ciddi bir tenis merkezi haline geldi'' şeklinde konuştu.

Başkan, tenisi ülke çapına yayma adına her platformda çalışma sürdürdüklerini belirterek, “Tenisin bir zengin sporu olduğu algısı önümüzdeki en büyük engellerden biriydi. Yaptığımız tesisler ve organizasyonlarla, tenisi ülke çapında vatandaşlarımız ve sporcularımızla buluşturuyoruz. Yıllar içinde yürüttüğümüz çalışmalarla tenisin bir zengin sporu olduğu algısını da yıkmaya başladık. TEB ile Sokak Tenisi faaliyetlerini yürütüyoruz. Aynı zamanda belediyelerimizle de ortak çalışmalar yaparak, tenisin her vatandaşımıza ulaşmasını sağlıyoruz" şeklinde devam etti.

“Dünya çapınca sporcu yetiştirmenin önemli bir ayağı da antrenörler. Biz de Türkiye Tenis Federasyonu olarak birçok değerli antrenöre sahibiz. Bu konuda çeşitli üniversitelerle de ortak çalışmalar yürüterek daha geniş imkanlar yaratmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Durmuş, sponsorluk katkısının da önemine değinerek, “Türk Ekonomi Bankası ile yürüttüğümüz sponsorluk ilişkisi, her alanda örnek bir model haline geldi. Artık iki tarafın da hedefleri o kadar ortak paydalara sahip ki, projelere dair karşılıklı olarak aynı dili konuşur olduk” şeklinde özetledi.