İpek Öz salladı ama yıkamadı

Esenyurt’taki Garanti Koza Arena’da oynanan TEB BNP Paribas İstanbul Cup ilk tur mücadelesinde 18 yaşındaki İpek Öz, sıralamanın 78 numarasında bulunan Ukraynalı tenisçi Kateryna Bondarenko’yu üç sete zorladı, ancak galibiyete uzanamadı. İlk üç oyunu kazanarak başladığı maçta ilk seti 6-4 kazanan İpek, ikinci sette 3-1 geriye düşmesine rağmen toparlandı. Durumu 3-3’e getiren İpek, setin sonuna doğru yaptığı kritik hatalarla geriye düştü ve seti 6-4 kaybetti.

Son sette oyundan düşen genç raket, toplam 11 puan alabildiği final setini ise 6-0 yitirerek turnuvaya veda etti.

İlk kez WTA tekler ana tablo maçı oynamasına karşın gösterdiği mücadeleyle büyük alkış alan İpek, 4-6, 6-4, 6-0’lık setler sonunda bu yılki İstanbul Cup’a nokta koydu.

Maç sonundaki basın toplantısında İpek Öz. “İkinci sette skor 4-4 olana kadar işler benim için iyi gitti, ama son sette rakibimin baskısını hissettim. Yine de önemli bir deneyim edindim. Oynadığım maç, WTA oyuncularıyla aramızda düşündüğümüz kadar büyük bir fark olmadığını gösterdi” ifadelerini kullandı.

Beşinci kez İstanbul Cup’ta boy gösteren 32 yaşındaki Kateryna Bondarenko, ikinci turda Sloven Polona Hercog ile karşı karşıya gelecek.