Çağla ve Ayla'dan erken veda

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta ana tablo mücadelesinin ikinci gününde korta çıkan Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay ve Ayla Aksu, rakiplerine yenilerek ilk turda elenmekten kurtulamadı.

11’incisi düzenlenen organizasyonda iki sene önce Türk tenis tarihin en büyük zaferine imza atan Çağla, ilk maçında Yunan Maria Sakkari ile kozlarını paylaştı. Mücadeleye iyi bir başlangıç yapan Büyükakçay, 5-3’e ulaşarak set için önemli avantaj elde etti.

Sakkari’nin servisinde 15-40 öne geçip iki set puanı yakalayan Büyükakçay, bu fırsatları değerlendiremedi. Set puanlarını çevirip sette kalan Sakkari, akabinde üç oyun daha alıp seti 7-5’le hanesine yazdırdı.

Dünya sıralamasının 48. basamağındaki Sakkari, ilk setin sonundaki güçlü performansını ikinci sette de sürdürdü. 3-0 öne fırladığı sette Büyükakçay’a geri dönüş şansı tanımayan 22 yaşındaki Sakkari, 1 saat 38 dakika sonunda 7-5, 6-2 ile sevinip ikinci tur biletini kaptı.

Kariyerinin ilk WTA maç galibiyetiyle geçen sene bu adreste tanışan Ayla Aksu ise tecrübeli Pauline Parmentier’e mağlup oldu. Fransız rakibine 6-2, 6-2 yenilen Aksu, mücadelesini Britanyalı Harriet Dart ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde sürdürecek.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI