Kalp sağlığı için tenis

25 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında Akatlar Club Sporium ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Uluslararası Türk Kalp Vakfı (TKV) Senyör Tenis Turnuvası'nın tanıtımı; Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, TKV Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, Club Sporium Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Çerçi, TKV Onursal Başkanı Çetin Yıldırımakın, TKV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Müldür ve oyuncu/sunucu Merve Oflaz'ın katıldığı basın toplantısıyla yapıldı.

Bu yıl ulusal düzeyde 14, uluslararası seviyede ise 7. kez düzenlenecek turnuvada, dünya üzerinde ölümle sonuçlanma oranı en yüksek sağlık problemleri arasında yer alan kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla ''Sağlık için spor, spor için sağlıklı bir kalp'' sloganıyla yola çıkıldı.

Basın toplantısında turnuvanın sloganını açıklayan TKV Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, tenisin her yaşta ve her koşulda rahatlıkla yapılabilir bir spor olduğuna değinirken, ''Başta tenis olmak üzere spor yapmak, vücudu hareketli tutmak, kalp hastalıklarının önüne geçilmesinde çok önemli bir faktör. Biz de bu bilincin yaratılması için çalışmalar yürütüyor ve sporu desteklemeyi sürdürüyoruz'' ifadelerini kullandı.

"İSTİKRAR TENİSİ GÜÇLENDİRECEK"
Turnuvanın gerçekleştirilmesinde Türk Kalp Vakfı ile ortaklaşa çalışan Türkiye Tenis Federasyonu'nun Başkanı Cengiz Durmuş, Uluslararası Türk Kalp Vakfı Senyör Tenis Turnuvası'nın 14 yıldır süregelen bir gelenek olmasının üzerinde durdu. Başkan Durmuş, uzun yıllar istikrarlı şekilde devam eden organizasyonun, TTF olarak amaç edindikleri 'tenisi tüm Türkiye'ye yayma' düşüncelerini destekler nitelikte olduğunu belirtirken, ''Bu sayede tenisin ulaşılabilirliği artıyor. Bugün senyör tenisiyle tanışan aileler, yarın geleceğin tenisçilerini yetiştirecekler' şeklinde konuştu.

Başkan Cengiz Durmuş, bu ve bunun gibi nice etkinliklerin yapılmasında emeği geçen TKV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Müldür'e de teşekkürlerini iletirken, ''Nejat Paşa tenis için çok özel bir şahsiyet, örnek bir kişidir. İnsani değerleri, sosyal ilişkileri ve sporcu kimliğiyle, tenisin yaygınlaşmasında önemli rol oynamaktadır. Federasyon olarak kendisine destek vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Club Sporium Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Çerçi, TKV Onursal Başkanı Çetin Yıldırımakın, TKV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Müldür ise turnuvaya destek veren herkese teşekkür ederken, sponsorlara plaket takdiminde bulundu.