İstanbul Open'da wildcardlar belirlendi

2015’ten beri ATP Dünya Turu’nda yer alan TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın dördüncü yılında wildcard alan oyuncular açıklandı. Buna göre Türkiye’nin en yüksek sıralamaya sahip iki ismi Cem İlkel ve Marsel İlhan’ın yanı sıra Avustralyalı yıldız Bernard Tomic, Garanti Koza Park’ta özel davetle ana tabloda boy gösterecek.

Türkiye’nin ATP sıralamasındaki lideri konumundaki Cem İlkel, 2016’da İzmir, 2017’de Karşi’deki ATP Challenger turnuvalarında ikincilik ödülüne uzandı. ITF Turu’nda ise üç şampiyonluğu bulunan 22 yaşındaki İlkel, kariyerinin ilk Grand Slam deneyimini 2017 Amerika Açık elemelerinde yaşadı. Geçen yıl Antalya’da kıyısına kadar gelmesine rağmen beş maç puanından yararlanamayarak tur düzeyindeki ilk galibiyetini kaçıran Cem, şanssızlığını 2018 TEB BNP Paribas İstanbul Open’da kırma peşinde koşacak. İlkel, turnuvada ana tabloda yer almasıyla ilgili olarak ise “Kendi evimde, sevdiklerimin önünde bir ATP turnuvasında oynayabilmek benim için büyük bir şans. Bu şansı en iyi şekilde kullanmak için elimden geleni yapacağım. TEB BNP Paribas İstanbul Open’ı her zamanki gibi iple çekiyorum” ifadelerini kullandı.

Açık Dönem’deki Grand Slam turnuvalarında ana tabloda ter döken ilk ve tek Türk erkek tenisçi olan Marsel İlhan, 2015’in mart ayında klasman rekoru olan 77.’liğe kadar tırmandı. Slam arenasında 12 kez ana tabloda raket sallayan İlhan, dört büyük turnuvada da ikinci tur gördü. İlhan, kariyerinin en iyi derecesini 2015’te Dubai’deki ATP 500 turnuvasında çeyrek final oynayarak yakaladı. Challenger düzeyinde 14 tekler finalinde boy gösteren Marsel, 2008’de Ramat Haşaron, 2010’da Banja Luka ve 2014’te Kazan’da, 2016’da İzmir’deki turnuvalarda mutlu sona ulaştı. ATP Dünya Turu’nda bugüne dek oynadığı 90 maçın 33’ünü kazanan, 57’sini kaybeden İlhan, “Turnuva yönetimine wildcard için çok teşekkür ederim. İstanbul’daki seyirciler önünde oynamak her zaman keyifli. Güzel bir hafta olmasını diliyorum” mesajını paylaştı.

2016’nın başında 17’nciliğe ilerleyerek klasman rekorunu kıran Bernard Tomic, ATP Turu’nda bugüne dek üç tekler zaferi yaşadı. 1992 doğumlu Avustralyalı yıldız, en iyi slam derecesini 2011 Wimbledon’da son sekize kalarak yakaladı. Gençler kariyerinde iki slam kupası kaldıran Bernie, henüz 16 yaşındayken 2009 Avustralya Açık’ta tekler ana tabloda tur atlayarak bunu başaran en genç raket olarak kayıtlara geçti. İstanbul’da üst üste üçüncü kez oynayacak olmaktan ve wildcard almaktan ötürü çok mutlu olduğunu dile getiren Tomic, “TEB BNP Paribas İstanbul Open, bugüne dek dünyanın en iyi oyuncularından bazılarını ağırladı. Geçen yılki turnuvada iyi bir performans sergilemiş, hatırlayacağınız gibi çeyrek finalde Milos Raonic’e yakın bir maç neticesinde kaybetmiştim. Umuyorum ki bu sene daha da güzel geçer” dedi.

www.istopen.net